divendres, de novembre 02, 2007

ATI publica controladors avançats per a sistemes Linux

La versió 7.10 del seu programari Catalyst ha estat posada a disposició dels usuaris, fet que permet als posseïdors d'una tarja de vídeo ATI, optimitzar el seu rendiment amb Linux. L'únic però que es pot atribuir a la iniciativa és que aquests drivers contenen trossos de codi propietari.

Tal i com havia dit fa uns mesos, AMD està proporcionant més facilitats als usuaris de Linux amb les seves targes gràfiques ATI. Si primer va alliberar codi font per facilitar als programadors independents la construcció de controladors i aplicacions basades en el seu toolkit i les seves targes gràfiques, ara publica una versió del seu conegut programari Catalyst per al sistema operatiu del pingüí.

La versió 7.10 dels drivers Catalyst es troba disponible en format de paquet RPM i amb un instal·lador que es pot usar en mode text o des d'un entorn gràfic. Inclou una preview tecnològica d'AIGLX (Accelerated Indirect GLX) per a les targes ATI Radeon, una tecnologia que permetrà optimitzar al màxim l'ús de la nostra tarja gràfica amb un compositor de finestres avançat com és Compiz Fusion. Per a determinades distribucions, aquesta tecnologia permetrà també l'ús d'efectes avançats basats en OpenGL a l'escriptori. Juntament amb el driver, s'inclou també el Catalyst Control Center, des del qual podrem controlar entre d'altres coses, els efectes avançats d'escriptori.

Les sèries de targes per a les quals inclou millores aquest programari són les Radeon X1000, X800, X700, X550/X300, 9800, 9700, 9600 i 9500, i de moment no es planteja proporcionar suport per a models anteriors.

La descàrrega es pot realitzar des de la web de drivers d'ATI, a http://ati.amd.com/support/driver.html

Més informació:

Article a DesktopLinux.com
http://www.desktoplinux.com/news/NS9855629724.html