divendres, d’octubre 26, 2007

MySpace i Skype anuncien acord de col·laboració

La unió d'aquests dos gegants de la comunicació en línia donarà com a resultat la xarxa de comunicació social més gran d'Internet.

MySpace és una de les xarxes socials amb més èxit a Internet i part de l'imperi Fox del multimilionari nord-americà Rupert Murdoch. Combina weblogs amb pàgines personals, música, vídeos i xarxes de contactes per a crear un espai personal en línia en el qual els usuaris del servei es poden presentar al món, compartir les seves aficions i comunicar-se amb els seus amics.

MySpace també s'ha fet conegut per ser el punt de partida des del qual diversos grups musicals i solistes han saltat a la fama, com el cantant Mika, que abans d'enfilar-se al capdamunt de les llistes d'èxits de tot el món amb singles com Grace Kelly o Relax (Take it Easy), va aconseguir la fama en els racons de MySpace. I és que el servei proporciona tot el que un grup musical pot necessitar per tenir presència en línia: grups de notícies i comunitats virtuals per als seus fans, i una pàgina de presentació amb tot allò necessari per posar a disposició dels internautes els seus treballs, ja siguin en vídeo o en àudio.

Per la seva banda, Skype és una companyia dedicada a la producció de programari per a VoIP (Veu sobre protocol IP) multiplataforma, un sistema tancat que permet la comunicació entre usuaris d'ordinadors no només mitjançant la veu, si no també emprant la imatge en mode de videoconferència. Skype també proporciona versions del seu programari per a telèfons mòbils, de forma que si el nostre terminal disposa de connectivitat WiFi, ens podem connectar a una xarxa d'aquest tipus i trucar a un altre usuari de Skype des del telèfon sense gastar diners, o bé a preu de trucada local si volem comunicar-nos amb un altre telèfon. L'èxit de Skype va propiciar la seva adquisició per part d'eBay fa uns dos anys.

L'acord al qual han arribat ambdues empreses permetrà a MySpace dotar de comunicacions per veu als seus usuaris a través de MySpaceIM, el seu propi programari de missatgeria instantània el nombre d'usuaris del qual s'estima en uns 25 milions. Al mateix temps, els usuaris de Skype podran usar els avatars, perfils i imatges del compte de MySpace en el seu client de Skype.

La comunicació per veu dels usuaris de MySpaceIM no quedarà restringida només als usuaris de MySpace, si no que a través d'aquest programari de missatgeria instantània podran parlar també amb usuaris del client de Skype.

Més informació:

Nota de premsa publicada per Skype
http://about.skype.com/2007/10/myspace_and_skype_announce_par.html