dimecres, d’octubre 24, 2007

Microsoft finalment es rendeix i acceptarà les ordres de la Comissió Europea

La decisió de la companyia de Redmond acaba amb tres anys de batalles legals i distanciament amb el govern del vell continent.

Microsoft ha anunciat que no presentarà cap recurs contra la darrera decisió adoptada per la Unió Europea en el cas que enfronta a tots dos des del 2004 per pràctiques monopolístiques de l'empresa fundada per Bill Gates en el sector dels sistemes operatius per a ordinadors.

Concretament, a Microsoft se l'acusava de pressionar de forma il·lícita a diverses companyies fabricants i venedores d'ordinadors per a què instal·lessin en les seves màquines Windows de forma exclusiva, sense possibilitat que escollissin Linux o altres sistemes operatius.

També es va afirmar que Microsoft no ha proporcionat a empreses de la competència prou informació tècnica per a què els programes desenvolupats per aquestes funcionessin correctament sobre el sistema operatiu Windows, una pràctica que en una situació de quasi-monopoli com el que ostenta la companyia de Redmond ha estat considerada il·lícita.

La disputa legal entre la Unió Europea i Microsoft va sorgir ara fa tres anys com una denúncia per pràctiques monopolístiques contra la companyia de Redmond, basada en la inclusió del reproductor multimèdia Windows Media Player en el sistema operatiu. Precisament, una de les decisions preses en la primera resolució va ser obligar a Microsoft a treure al mercat una versió del Windows sense el Media Player, que caldrà veure si es compleix ara.

Més informació:

Comunicat de Microsoft
http://www.microsoft.com/Presspass/press/2007/oct07/10-22MSStatement.mspx