dilluns, d’octubre 29, 2007

3DVIA, el lloc per als amants del modelat 3D

Microsoft i Dassault Systèmes volen fer-li la competència a Google dotant als usuaris de Microsoft Virtual Earth de les eines necessàries per a què creïn models 3D d'objectes i els introdueixin en el servei de la companyia de Redmond.

Des de fa temps, Google s'emporta la palma pel que fa a tecnologia i novetats en els sistemes de geoposicionament amb els seus productes Google Maps, Google Earth i SketchUp, essent aquest darrer un programari gratuït de disseny 3D molt fàcil d'usar i els dissenys dels quals es poden integrar a posteriori a Google Earth per tal de fer més rica i interactiva el nostre ús del servei en línia. Amb aquesta integració són els mateixos usuaris els que construeixen l'entorn de Google Earth.

En aquesta cursa, i almenys de moment, Microsoft va un pas endarrere, i ara acaba de presentar juntament amb Dassault Systèmes un lloc web i una sèrie d'eines que faciliten a tota mena d'usuaris la creació de dissenys 3D per a la seva posterior integració a Virtual Earth, la resposta de Microsoft a Google Earth.

Dassault Systèmes forma part del conglomerat francès Dassault, propietari entre d'altres indústries de la històrica companyia d'aviació homònima. La companyia que col·labora amb Microsoft està especialitzada en programari 3D i és la responsable d'un producte tan conegut com SolidWorks.

Ambdues empreses han obert conjuntament un lloc web anomenat 3DVIA, en el qual hi podem trobar dissenys 3D categoritzats i preparats per ser descarregats i usats. També es proporcionen textures i altres elements d'edició i creació de models 3D de qualsevol tipus, des d'edificis fins a objectes d'ús quotidià.

Els models són gratuïts, el que no significa que siguin lliures (poden estar subjectes a drets de copyright), i estan disponibles per a aplicacions com 3D Studio. A partir d'aquí, el límit es troba només en la imaginació per al seu ús.

El lloc web 3DVIA disposa també d'un bloc en el qual s'hi van anunciant les novetats, tant en models 3D disponibles com en iniciatives relacionades, i un racó per a professionals del disseny 3D.

Més informació:

3DVIA Imagine, Share and Experience in 3D!
http://www.3dvia.com/

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/oct07/10-183DVIAPR.mspx