dijous, d’octubre 25, 2007

Microsoft presenta suite de comunicacions unificades

Segons els responsables de la companyia de Redmond, la implementació d'aquest sistema a l'empresa pot representar des d'un 20 fins a un 60% d'estalvi en la factura de les comunicacions.

La companyia fundada per Bill Gates ha presentat una suite integrada de comunicacions que uneix diversos productes ja existents, essencialment per a Veu IP, amb l'objectiu de facilitar una solució de comunicacions unificades al sector empresarial.

El terme "comunicacions unificades" identifica a la integració de diversos mitjans de comunicació que inclouen veu, imatge i dades de forma que puguin treballar d'una mateixa manera. La VoIP (veu sobre protocol IP) i la vídeoconferencia són les estrelles d'aquest tipus de sistemes.

Microsoft disposava fins ara de diversos productes per al mercat de les comunicacions empresarials, però no es trobaven unificats sota un únic paquet i orientats a oferir una solució única. Els components d'aquest paquet són:

- Microsoft Office Communications Server 2007: un programari que ofereix funcionalitats de VoIP, vídeo, missatgeria instantània o conferència, dins de les aplicacions que els usuaris ja estan acostumats a usar, com la suite ofimàtica Microsoft Office o les properes versions del programari de gestió per a empreses Microsoft Dymanics (ERP i CRM) que arribaran a finals d'any.

- Microsoft Office Communicator 2007: una aplicació de programari per a trucades, missatgeria instantània o comunicacions de vídeo, que funciona tant en PCs com en dispositius mòbils o a través d'un navegador web.

- Microsoft Office Live Meeting: servei avançat de conferència que permet als treballadors mantenir reunions, compartir documents o usar vídeo des de qualsevol ordinador.

- Microsoft RoundTable: sistema de vídeoconferencia per a grups que inclou una càmera de 360 graus. La càmera captura una vista panoràmica dels participants a la conferència, pot seguir a la persona que està parlant i fins i tot gravar la reunió.

- Service pack update per a Microsoft Exchange Server 2007: una actualització per a la coneguda plataforma de missatgeria de la companyia de Redmond.

Segons Microsoft, la implementació de la seva solució de comunicacions unificades a l'empresa pot suposar des d'un 20-30% d'estalvi en les comunicacions fins a un 60%.

Per a la creació i llançament d'aquest producte, Microsoft ha buscat el suport de nombrosos partners entre els quals s'hi compten empreses del sector de les comunicacions tan potents com Ericsson o Nortel Networks.

Microsoft també ha anunciat "Unified Communications Open Interoperability", un programa de certificació de sistemes de telefonia dissenyat per a què els clients puguin assegurar-se que les noves solucions de Comunicacions Unificades funcionaran perfectament amb els seus actuals sistemes de telefonia. A l'adreça http://www.microsoft.com/uc/pdgtrials/default.mspx ja es pot consultar la llista de companyies i els seus productes que ja han rebut la certificació.

Més informació:

Unified Communications
http://www.microsoft.com/uc/default.mspx