divendres, d’octubre 19, 2007

El nou Napster es basa en la Web

El servei de descàrrega de música es reinventa un cop més amb la multiplataforma en ment i un format Web 2.0 .

Napster ara emet en streaming en comptes de facilitar la descàrrega d'arxius. Així es podria resumir el canvi que ha fet el veterà sistema d'intercanvi de música en la seva versió 4.0 que sembla clarament orientada a convertir-se en un servei més de la Web 2.0 .

Napster es converteix així en un servei 100% en línia, que permetrà escoltar la música als usuaris des de qualsevol punt del planeta i mitjançant qualsevol dispositiu, no necessitant descarregar cap programari ni els fitxers musicals físicament a un ordinador.

L'aplicació que permet la reproducció de música és un plug-in per als dos navegadors més populars existents actualment, Internet Explorer i Firefox, i s'executa en les plataformes Windows, Linux i Mac OS X.

El model de negoci de Napster és substancialment diferent del d'Apple amb la botiga en línia iTunes: mentre que aquesta darrera companyia cobra per cançó venuda, Napster ofereix subscripcions de baix cost a partir de 9,95 dòlars al mes que permeten reproduir en streaming tot el seu catàleg de música, més de cinc milions de títols.

Més informació:

Napster
http://www.napster.com/