dilluns, d’octubre 22, 2007

CodeWeavers presenta el nou CrossOver amb suport per a més aplicacions Windows

Aquest programari permet executar aplicacions natives del sistema operatiu de Microsoft sobre Linux o Mac OS X sense haver-les de recompilar ni adaptar-les, gràcies a una capa d'emulació.

El nou CrossOver 6.2 recentment presentat augmenta la qualitat i el nombre de programes suportats que pot executar. Les millores que més ha destacat la companyia creadora són aquelles que faciliten l'execució del client de correu electrònic Outlook, que amb el temps ha anat evolucionant la seva arquitectura i funcionalitats fins convertir-se en tot un gestor d'informació personal (PIM, Personal Information Manager) que ens permet crear calendaris compartits o gestionar tota la nostra agenda de contactes.

Sota Mac OS X, la millora de la velocitat en l'execució de l'Outlook és del 50% respecte a la versió anterior (6.1) de CrossOver. Per optimitzar el rendiment d'aquest programari sota la plataforma Apple, CodeWeavers ha comptat amb la col·laboració dels nois de Steve Jobs.

La resta de les aplicacions de Microsoft Office són també suportades pel programari de CodeWeavers fins a la versió 2003 de la suite a excepció del paquet Access, que per a aquesta darrera versió de l'Office no funciona sobre CrossOver. No s'ofereix suport per a la darrera versió del paquet complet, Office 2007.

Altres programes que podem executar sobre el nostre Linux gràcies a aquest programa són el navegador Internet Explorer fins a la seva versió 6, Quicken o Photoshop.

Els vídeojocs també queden dins de l'abast de CrossOver, proporcionant a més suport per als darrers desenvolupaments com el Team Fortress II de Valve o clàssics com Call of Duty, Counter Strike o World of Warcraft.

Disposem d'una sola versió de CrossOver per a Mac però de dues per a l'entorn Linux, la Standard i la Professional. La primera no ofereix suport multiusuari ni descomptes per volum o per a col·lectius relacionats amb el món de l'ensenyament.

Més informació:

CodeWeavers - Your Home for Windows Compatibility on Mac and Linux
http://www.codeweavers.com/