dimecres, d’octubre 03, 2007

Microsoft podria estar treballant en un primer service pack per a Windows Vista

Informacions no confirmades oficialment per escrit per la companyia de Redmond indiquen que aquest primer paquet de servei per al nou sistema operatiu podria veure la llum en algun moment del 2008.

Diversos llocs web d'informació sobre informàtica i noves tecnologies es fan ressò aquests dies de notícies relatives al què està cridat a ser el primer service pack de Windows Vista, quelcom encara sense confirmar de forma oficial (almenys per escrit) per part de Microsoft, però que sembla podem donar com a segur gràcies a les afirmacions verbals de diversos alts càrrecs de la companyia de Bill Gates.

El lloc web Winsupersite de Paul Thurrott, que gaudeix de gran prestigi entre la comunitat internauta, publica aquests dies una anàlisi en profunditat del què podria donar de si aquest primer service pack, malgrat que encara és molt arriscat donar com a definitives les funcionalitats que de moment inclou, ja que coneixem àmpliament la tendència de les grans empreses a canviar especificacions en els darrers "minuts".

Últimament sembla que Microsoft s'entesta en canviar la imatge popular que tenen els service packs com a "correctors d'errors" per a què aquesta passi a ser la "d'ampliadors de funcions". El Service Pack 1 de Windows Vista no n'és una excepció i, malgrat que inclourà els pegats de seguretat que hagin estat alliberats per al sistema des de la data de llançament fins poc abans de publicar-se el mateix SP1, la seva principal comesa serà la de millorar l'experiència de l'usuari amb Vista, afegint al mateix temps nous drivers de dispositius a la col·lecció del sistema operatiu.

Un altre motiu per a "treure ferro" als service packs és que les eines d'actualització en línia cada dia són més emprades, permetent no només desplegar pegats de seguretat, si no també noves aplicacions per al sistema o noves versions de les ja incloses com a valor afegit.

Segons l'anàlisi de Paul Thurrott, algunes de les principals novetats que podrem esperar del Service Pack 1 per a Windows Vista són:

- Millores en el Windows Security Center que permetran a les solucions de programari de seguretat de terceres parts compenetrar-se millor amb el sistema i substituir les parts del tauler de control dedicades a la seguretat per les seves pròpies solucions.
- La funcionalitat BitLocker Drive Encryption inclourà un mode de seguretat en el qual hi podrem posar una clau d'accés a l'ordinador emmagatzemada com una clau numèrica en una clau USB.
- Millora de la compatibilitat amb les noves targes de vídeo.
- Es millora també l'estabilitat d'un sistema migrat des de Windows XP a Vista, un dels punts més criticats fins ara del procés d'instal·lació i ús del nou sistema operatiu.
- També s'ha parat cura en què el mode de suspensió no doni tants problemes, ja que fins avui ha estat un calvari no només per al Windows, si no també per a la majoria dels sistemes operatius de la plataforma PC.
- L'operativa habitual del sistema en operacions com ara la còpia de fitxers o el treballar amb màquines que estan entrades en un domini, però desconnectats d'aquest, ha estat accelerada.
- Millora de la impressió en local des d'una sessió remota mitjançant Terminal Services.
- Afegida una nova versió de l'eina de diagnòstic de xarxa que permetrà diagnosticar i reparar també problemes de compartició de fitxers. També s'hi afegeix una nova versió de l'eina de defragmentat de disc.
- Inclòs suport per a sistemes de fitxers exFAT (Extended FAT), un estàndard per a memòries Flash.
- SD DMA (Secure Digital Advanced Direct Memory Access) en sistemes que disposin d'un controlador de host que ho suporti.
- DirectX 10.1

Més informació:

Paul Thurrott's SuperSite for Windows: Windows Vista Service Pack 1 Revealed
http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_sp1.asp

Paul Thurrott's SuperSite for Windows: Inside Windows Vista Service Pack 1
http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_sp1_inside.asp