dijous, de setembre 27, 2007

Andorra es converteix en país pioner en la introducció de la TDT

L'estat pirinenc ja ha realitzat "l'apagada tecnològica", avançant-se així a gairebé tots els països europeus que hi han apuntat les seves mirades en espera dels resultats per a extreure'n conclusions.

Mentre a la majoria dels països de la Unió Europea encara s'hi està debatent la data en què s'haurà de passar del sistema tradicional de televisió analògica a la més moderna i interactiva TDT (Televisió Digital Terrestre), Andorra ja ha començat i acabat aquest procés.

Aquest passat dimarts dia 25 de setembre Andorra ha passat a ser el tercer país d'Europa darrera de Finlàndia i Holanda en el qual la televisió analògica cedeix el seu protagonisme a la digital, tot realitzant-se la temuda "apagada analògica" que en altres estats de l'Europa unida ha estat fixada per a dins de dos o tres anys.

Sense cap mena de dubte, les dimensions del petit principat pirinenc han facilitat la tasca: 468 quilòmetres quadrats de sòl i sobre els 70.000 habitants, dels quals (i segons un cens de les mateixes autoritats andorranes) un 96% ja estava preparat per al canvi.

La televisió nacional andorrana ja està emetent també la seva senyal en aquest sistema, pel què la migració ha estat completa, i els únics teleespectadors que gaudeixen de les emissions a través d'un sistema diferent són aquells que les reben via satèl·lit.

Més informació:

Lloc web de la TDT per a Andorra
http://www.tdt.ad/