dimecres, d’octubre 10, 2007

Microsoft llança un programa per recolzar a les companyies joves

Com en una mena de política de capital-risc, la companyia de Bill Gates donarà suport tecnològic a les "startups" (empreses que comencen) amb la seva plataforma d'aplicacions.

Els problemes als què s'enfronta una empresa que hagi estat acabada de crear són nombrosos, i abracen des del seu finançament inicial fins al dia a dia amb el programari de gestió de clients. Per descomptat, en aquestes primeres passes s'aprecien les ajudes, vinguin d'on vinguin. I és aquí on Microsoft ha vist una bona oportunitat per fomentar el desenvolupament sobre la seva plataforma, quelcom imprescindible per a qualsevol sistema operatiu i/o plataforma de programari que vulgui sobreviure.

La companyia de Redmond ha anunciat un pla d'ajudes tecnològiques a les empreses joves que s'hagin creat recentment (un concepte que en anglès rep el nom de startup) a través de la seva divisió Emerging Business Team, creada el 1999 precisament per a aquesta mena de tasques juntament amb diversos inversors de capital-risc.

El Microsoft Startup Accelerator Program es desenvolupa a nivell global, amb una primera fase de materialització als Estats Units, França, Regne Unit i 12 països més, segons declaracions de Dan'l Lewin, vicepresident corporatiu del Strategic and Emerging Business Development de Microsoft a PressPass, l'òrgan de premsa i comunicacions de la mateixa companyia de Redmond.

Els avantatges d'estar dins d'aquest programa són, entre d'altres, el tracte de tu a tu amb Microsoft, disposar d'un o diversos "mànagers" dedicats a la companyia i el seu model de negoci, i programari de la companyia en condicions avantatjoses.

El programa es dirigeix a empreses a les quals Microsoft ajudarà en la definició del seu model de negoci, el desenvolupament de programari, la visibilitat de la companyia en el mercat i la recerca de fons. Això últim es realitza a través d'una sèrie de companyies de capital-risc amb les quals la companyia de Bill Gates manté bona relació comercial, i a les quals ajudarà a escollir els projectes en els quals invertir a partir del perfil de les dues parts, inversors i projecte en el qual invertir.

La Microsoft Startup Zone és l'extensió en línia d'aquest programa, un lloc web en el qual els joves emprenedors poden trobar informació sobre el Startup Accelerator Program, casos d'èxit en els quals inspirar-se, i informació de tipus divers per a la seva empresa.

Per a l'elecció de les companyies que entren en el programa, el Strategic and Emerging Business Development avalua diversos aspectes com ara el potencial de creixement o la importància estratègica per a la pròpia companyia de Redmond. Naturalment, això provoca que les empreses el model de negoci de les quals s'alineï amb el de Microsoft surtin des d'una posició d'avantatge.

En les categories d'interès per a Microsoft hi entren negocis tan diversos com ara desenvolupadors de programari, aplicacions Web 2.0, nous models de publicitat, o mitjans de comunicació.

Més informació:

Microsoft Startup Zone
http://microsoftstartupzone.com/

Entrevista amb Dan'l Lewin a PressPass
http://www.microsoft.com/presspass/features/2007/oct07/10-03startupaccelerator.mspx