dijous, d’octubre 04, 2007

Microsoft estén la disponibilitat comercial del Windows XP

L'anterior sistema operatiu de la companyia de Bill Gates podrà ser adquirit per OEM's i venedors d'ordinadors fins al vinent 30 de juny de 2008 en determinats mercats.

Tot i l'èxit que està recollint Windows Vista amb xifres de vendes extraordinàries segons afirmen des de la mateixa Microsoft, allò cert és que no són pocs els usuaris que encara demanen el vell XP en nom d'una estabilitat i compatibilitat que coneixen àmpliament, abans que enfrontar-se als problemes de migració que representa Vista.

Fins i tot diverses grans empreses com ara Dell han seguit el curs marcat per la seva massa de clients i han decidit tornar a oferir Windows XP com a opció de sistema operatiu instal·lat de fàbrica en alguns dels seus models.

La disponibilitat de XP per a fabricants i OEM's s'allargarà des del 30 de gener de 2008 previst inicialment fins al 30 de juny del mateix any per a OEM's (venedors independents que no fabriquen directament l'ordinador, si no que el compren ja fet a un majorista o el munten a peces) i un any més tard (30 de juny de 2009) per als fabricants.

Microsoft no parla en cap moment de problemes de compatibilitat o excessius recursos de maquinari consumits pel seu nou sistema operatiu, si no de clients amb una corba d'implementació del nou sistema que s'allarga més del que és normal.

Per als anomenats "mercats emergents", i que corresponen a països les economies dels quals es troben en plena efervescència i els habitants dels quals comencen a entrar en un cicle econòmic en el que es poden permetre l'adquisició d'ordinadors de baix cost (cas de molts països orientals com la Xina o l'Índia), Windows XP Starter Edition, una versió de baix preu i amb funcionalitats retallades del sistema operatiu, estarà disponible fins al 30 de juny del 2010.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/features/2007/sep07/09-27xpsalescycle.mspx