dilluns, d’octubre 08, 2007

L'iPhone crea escola

L'operadora nord-americana Verizon Wireless llança una sèrie de telèfons mòbils per competir directament amb l'iPhone.

Sembla que l'eufòria despertada a tot el món i especialment als Estats Units per l'iPhone d'Apple no ha satisfet tothom. Naturalment que en el cas de Verizon Wireless, segona operadora de telefonia mòbil del país nord-americà, el fet és comprensible: el contracte en exclusiva per vendre l'aparell de Steve Jobs ha anat a parar a la seva principal competidora, la número u del rànquing d'operadores nord-americanes AT&T Mobility. I és clar, això també implica la consecució de nombrosos clients, ja siguin nous usuaris o arrencats a altres companyies, entre elles la mateixa Verizon.

La vox populi diu que "si no pots vèncer el teu enemic, uneix-t'hi", així que si bé Verizon continuarà sense poder vendre l'iPhone, ha decidit plantar-li cara amb una sèrie de terminals que puguin competir de tu a tu amb el mòbil d'Apple. En concret seran tres models de telèfon, dos d'ells fabricats per la multinacional sud -coreana LG i un altre per la també sud-coreana Samsung, i l'operadora no amaga les seves intencions, si no que les pregona als quatre vents: "Pensem que serà el millor telèfon... aquest any. Acabarà amb l'iPhone", afirmava Mike Lanman, cap executiu de màrqueting de Verizon en declaracions a l'agència Reuters.

El Voyager de LG sembla el vaixell insígnia d'aquesta flota preparada per derrotar al cuirassat d'Apple, i per a això juga la carta d'una velocitat superior en l'accés a la web. Per a això compta amb una pantalla lleugerament més gran que la de l'iPhone, també tàctil, i un navegador web a tota pantalla. Però el "plat fort" per a aquells usuaris als quals no acaba de convèncer del tot el telèfon d'Apple és el petit teclat que s'amaga dins del terminal i al qual es pot accedir després de fer lliscar la tapa, com en alguns models d'altres companyies.

El Juke, fabricat per Samsung, és un model de disseny prim que pot cabre a la butxaca més estreta i, finalment, el Venus de LG és més semblant al Voyager, també amb teclat però sense la gran pantalla tàctil del model principal de Verizon.

El llançament de tots aquests terminals s'espera entre finals de novembre i primera quinzena de desembre, just a temps per a la campanya nadalenca.

Més informació:

Article a Reuters
http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSN0242922420071003