diumenge, d’octubre 14, 2007

DNA: tecnologia BitTorrent per a les companyies de mitjans

La tecnologia del conegut sistema P2P és llicenciada ara a altres empreses, especialment aquelles de mitjans que vulguin oferir a la seva audiència emissions en streaming.

BitTorrent, companyia coneguda pel seu sistema de descàrregues P2P homònim i que és àmpliament emprat per a la distribució de programari, ha presentat el seu nou servei DNA orientat a empreses i que permet a qualsevol companyia construir la seva pròpia xarxa de parells (P2P) per a la distribució de continguts.

Aquest contingut pot ser programari, documentació o, en general, continguts estàtics, però també dinàmics ja que permet la descàrrega en streaming de vídeo i àudio. Aquest darrer cas és el de Brightcove, plataforma líder en IPTV (televisió a través de protocol IP o, més habitualment, a través d'Internet) que emprarà la tecnologia BitTorrent DNA per a la distribució dels seus programes.

El funcionament del sistema és molt simple i, a més de proporcionar el client per a les descàrregues a l'usuari, la companyia que proporciona el servei també li haurà de donar els fitxers Torrent que contenen la definició de l'arxiu a descarregar.

A partir d'aquí les descàrregues no es realitzen de forma centralitzada des d'un o diversos servidors centralitzats, si no que són altres usuaris que ja tenen el mateix arxiu totalment o parcial descarregat els qui proporcionen el contingut. D'aquesta manera s'aconsegueix una xarxa descentralitzada que pot funcionar fins i tot si els servidors de l'empresa deixen de respondre temporalment.

Aquest és un pas més per a una companyia que ja al febrer va obrir una botiga en línia per a la venda de pel·lícules, programes de televisió o videojocs.

La reputació de BitTorrent com a programari de descàrregues entre parells "legal" -o, com a mínim, el menys il·legal de tots- s'ha vist entelada només per iniciatives com The Pirate Bay, a través de la qual s'han piratejat nombroses aplicacions i s'han ofert continguts multimèdia en descàrrega lliure.

Més informació:

BitTorrent
http://www.bittorrent.com/