dilluns, de setembre 10, 2007

Google facilita la inclusió de mapes a les nostres pàgines web

La companyia ha anunciat la simplificació del procediment per incloure els mapes de Google Maps en una pàgina web.

Google segueix lluitant -especialment contra Microsoft- per a què les seves eines en línia siguin les més usades i sembla que, almenys de moment, té la partida guanyada. Una de les claus d'aquesta victòria és sense cap mena de dubte la senzillesa d'ús que la companyia del cercador imprimeix a tots els seus productes. I si un producte està en voga actualment, aquest és sense dubte el geoposicionament, que consisteix en situar sobre el mapa (a escala mundial, regional o local) establiments, comerços, serveis o altres ítems.

Per exemple, si som propietaris d'una botiga, a la nostra pàgina web hi podem situar un mapa d'on hi ha localitzat l'establiment juntament amb els recursos necessaris per arribar a aquesta localització des de qualsevol punt de la ciutat, país o de la Terra.

Fins ara, un programador web tenia a la seva disposició les API's de Google per al seu servei Maps de forma que podia incloure els mapes i la funcionalitat d'aquest servei a les seves pàgines d'una forma simple. Ara, aquest procés s'ha simplificat al màxim de manera que els mapes de Google poden ser inclosos per qualsevol persona en pàgines web o blocs.

Això s'aconsegueix gràcies al fet que a partir d'ara incloure un mapa de Google a la nostra pàgina serà tan simple com copiar un tros de codi HTML. Al costat de la possibilitat de personalitzar al màxim els mapes mitjançant l'ús del servei My Maps, això dóna als mapes de Google una versatilitat màxima per aprofitar com a eina de construcció de llocs web.

Aquesta nova característica ja està disponible per als usuaris. Tan sols hem d'accedir al servei Google Maps i consultar qualsevol mapa que vulguem. A la part superior dreta del mapa veurem l'opció "Enllaçar amb aquesta pàgina", que ens subministrarà el codi font HTML necessari per posar a la nostra pàgina. I, òbviament, tot això és gratis.

Més informació:

Google Maps
http://maps.google.es/

Nota de premsa de Google
http://www.google.com/intl/en/press/annc/embed_maps.html