dimarts, d’agost 21, 2007

Microsoft obre el seu sistema d'identificació Windows Live ID

L'antic Passport ja pot ser usat en pàgines web que no siguin propietat de Microsoft gràcies a una sèrie d'eines publicades per la companyia de Redmond.

El sistema d'autenticació en línia de Microsoft, anteriorment conegut com a Passport i ara anomenat Windows Live ID, però que la majoria dels usuaris relaciona directament amb el servei de correu electrònic Hotmail, ja és accessible a programadors de terceres parts.

L'anunci ha estat realitzat a través del bloc oficial de Windows Live ID, en el qual s'explica a grans trets per a què serveix aquest sistema d'identificació i quins avantatges hi podrà trobar l'usuari.

Windows Live ID permet accedir mitjançant un nom d'usuari i contrasenya a diversos serveis en línia. Generalment el nom d'usuari té la forma d'una adreça de correu electrònic del servei Hotmail, encara que es poden emprar les adreces d'altres proveïdors de servei com Gmail sempre que aquestes passin un procés de validació.

En integrar el servei en una pàgina web s'aconsegueix el benefici de poder oferir a cada usuari contingut i serveis personalitzats, accessibles d'una forma fàcil i sense haver-nos de preocupar excessivament per la seguretat, ja que és Microsoft qui tindrà aquest problema.

El procés de validació es realitza contra els servidors de la companyia de Redmond, i un cop realitzat amb èxit es retorna l'usuari al lloc de procedència.

Els kits de desenvolupament i utilitats per treure tot el partit a Windows Live ID es troben disponibles per a PHP, ASP.NET, Java, Perl, Python i Ruby.

Més informació:

Entrada en el bloc oficial de Windows Live ID anunciant l'obertura del sistema
http://winliveid.spaces.live.com/blog/cns!AEE1BB0D86E23AAC!908.entry

Windows Live Dev
http://dev.live.com/liveid/