divendres, de setembre 07, 2007

Apple renova tota la seva gamma d'iPods

L'iPod Touch, un dispositiu idèntic a l'iPhone sense les funcions de telefonia, principal novetat molt destacada juntament amb la renovació de la línia iPod nano.

Com sempre, amb secretisme, Apple convocava a la premsa especialitzada a un esdeveniment que es celebrava aquest passat dimecres dia 5 de setembre a les 10 del matí hora de la costa oest nord-americana (les set de la tarda hora catalana). Sembla, però, que la companyia de Steve Jobs ja no és capaç de mantenir els secrets com abans, doncs en els cenacles d'Internet es rumorejava amb la presentació d'un nou iPod... o potser és que Apple deixa anar la informació de forma calculada per augmentar l'expectació?

En qualsevol cas, Steve Jobs en persona va seguir la litúrgia habitual en aquestes "keynotes" (nom que reben moltes de les presentacions de nous productes i tecnologies de la companyia de Cupertino) per donar a conèixer la renovació total de la gamma iPod amb la presentació inclosa d'un nou model d'aspecte i funcionalitats semblants a les de l'iPhone: l'iPod Touch.

Comencem doncs pel final i anem directes al què sens cap dubte ha estat l'estrella de la presentació de Jobs...

iPod Touch

A primer cop d'ull costa diferenciar el nou iPod Touch de l'iPhone si no és pel tamany més petit del reproductor MP3. El seu aspecte és idèntic, amb una pantalla de 3,5" multitáctil i funcionant sota la mateixa versió de Mac OS X que equipa a l'iPhone.

Però realment es necessita un sistema operatiu complet per reproduir música i vídeos? la resposta a aquesta pregunta es resumeix en el nom d'un estàndard de connectivitat sense fils: WiFi.

Efectivament, l'iPod Touch disposa de connectivitat sense fils 802.11b/g , pel que necessita un navegador web (Safari) i tots els recursos necessaris per aprofitar al màxim aquesta connectivitat. La versió de Safari per a aquest iPod és la mateixa que per a l'iPhone i disposa de les mateixes capacitats. La renderització de les pàgines consultades és, si hem de creure els vídeos de demostració que es poden veure a la web d'Apple, simplement espectacular i amb l'opció d'ampliar la vista mitjançant el simple moviment d'un dit.

L'entrada d'adreces web i de dades a la nostra navegació (com per exemple omplir formularis i l'ús d'aplicacions com Google Docs&Spreadsheets) es realitza mitjançant un teclat virtual en pantalla idèntic al de l'iPhone i es pot fer anar bé amb els dits.

Un altre programari que ens permet treure-li suc a la connexió a Internet és el client de YouTube, que ens facilita veure els vídeos del popular servei en línia a pantalla completa.

Presumiblement, l'iPod Touch revolucionarà la forma d'entendre els reproductors MP3 en el futur, i el què tindrà molt a veure amb això és la botiga iTunes en línia accessible des de l'iPod Touch. Amb tan sols uns pocs moviments del nostre dit podem buscar cançons o adquirir-les.

Sobre això, Apple ha signat un acord de col·laboració amb la cadena de cafès Starbucks, implantada a moltes ciutats del món, per a què quan escoltem una cançó en un dels seus establiments, puguem adquirir-la en línia emprant per a això la connexió WiFi del nostre iPod. És quelcom semblant al servei que donen algunes operadores de telefonia, mitjançant el qual podem identificar i adquirir una cançó que estigui sonant en un moment determinat a la ràdio, encara que no en sapiguem ni el nom ni cap altra dada.

L'iPod Touch inclou un sensor de llum ambient que permet a l'aparell calibrar la llum que incideix sobre la seva pantalla i, en funció d'aquesta, adaptar la seva brillantor. També, i de la mateixa manera que el seu homòleg iPhone, disposa d'un acceleròmetre que li permet saber en quina posició es troba l'aparell i, en conseqüència, mostrar la pantalla en vertical o apaïsat.

A més de poder reproduir música, l'iPod Touch permet també veure vídeos (comptant amb els abans esmentats de YouTube) i reproduir fotografies. El preu d'aquesta petita meravella serà de 299 dòlars per a la versió de 8 gigabytes i de 399 per a la de 16.

iPod Nano

Aquest model de reproductor canvia substancialment d'imatge. D'un aspecte estret i allargat passa a disminuir la seva longitud i a "engreixar" una mica per veure còmodament vídeo en la seva pantalla, que naturalment es veu ampliada. Un embolcall metàl·lic completa el canvi estètic.

La pantalla és -afirmació realitzada pel mateix Steve Jobs- la de millor qualitat que ha fabricat Apple fins avui per a la seva línia d'iPods, i permet que per exemple puguem veure les portades dels àlbums gravats en el nostre dispositiu mitjançant el popular mode de visualització Cover Flow.

També s'ha augmentat la qualitat gràfica per veure bé els nous jocs que vénen amb el reproductor o els que puguem adquirir en línia a través d'iTunes.

La capacitat d'emmagatzematge ha augmentat en aquest renovat model, podent ser adquirit en versions de 4 i 8 gigabytes.

I la resta

Per a l'iPod Shuffle només s'augmenta el nombre de colors disponibles, mentre que l'iPod de tota la vida varia lleugerament de nom, passant a anomenar-se iPod Classic i amplia la seva capacitat, que a partir d'ara oscil·larà entre els 80 i els 160 gigabytes.

La part inicial de la presentació fou dedicada per Steve Jobs a la presentació del nou servei de venda de melodies per al seu mòbil iPhone a través d'iTunes.

Més informació:

Apple
http://www.apple.com