dilluns, de setembre 03, 2007

El plug-in de Flash d'Adobe podrà reproduir vídeo d'alta qualitat

La multinacional nord-americana ha anunciat que la propera versió del plug-in de Flash inclourà la capacitat de reproduir vídeo en el format H.264, àmpliament emprat en els productes de maquinari i programari d'Apple com ara el reproductor multimèdia QuickTime o el MP3 iPod.

Adobe augmenta la capacitat multimèdia del seu reproductor del format Flash afegint-li la possibilitat de reproduir vídeo d'alta qualitat en el format H.264, part de l'estàndard MPEG-4. Aquest format també forma part dels còdecs emprats en el HD-DVD i Blu-ray Disc, tecnologies que han de succeir a l'actual DVD i que es troben per a això en dura pugna.

Apple ja fa temps que aposta per l'H.264 i aquest és, per exemple, el format escollit per veure vídeos en els reproductors MP3 per maquinari iPod (les versions que inclouen suport per a vídeo) o en el nou telèfon mòbil iPhone. Precisament, i gràcies a la seva bona taxa de compressió respecte a la qualitat dels continguts, aquest còdec és idoni per a dispositius mòbils com ara telèfons o PDA's. I precisament, sembla que aquest és l'objectiu d'Adobe amb la inclusió de l'H.264 en el reproductor Flash: els dispositius mòbils.

En els sistemes informàtics que tinguin una CPU multinucli (com els Intel Core Duo i superiors), el reproductor de Flash està optimitzat per aprofitar tota la potència de l'acceleració de hardware en la reproducció a pantalla completa, pel què podrem veure pel·lícules a tota pantalla i amb alta qualitat, sense haver-les de descarregar prèviament.

La versió beta d'aquest nou reproductor de Flash es pot descarregar gratuïtament des de la web d'Adobe, estant disponible per a Windows, Linux i Mac OS X.

Més informació:

Pàgina web del Flash Player 9
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer9/

Nota de premsa d'Adobe
http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200708/082107FlashPlayer.html