divendres, d’agost 10, 2007

Apple presenta nous iMacs

Màquines més potents i petits retocs cosmètics marquen la nova línia d'ordinadors iMac, malgrat que no són les úniques novetats que ha presentat Apple.

Sembla que tot el que fa la companyia de Cupertino passa a formar part de l'imaginari col·lectiu com un objecte de culte i, per tant, digne de ser notícia important quan el fet equivalent per a una altra companyia -com és el cas del llançament de nous ordinadors- no deixa de ser una informació intranscendent més.

En el cas que ens ocupa, la notícia consisteix en la nova gamma d'ordinadors iMac que ha llançat la companyia de Steve Jobs, i que segueixen l'estètica dels darrers iMacs amb lleugers canvis en els materials amb els que estan construïts així com petits retocs en la seva aparença.

Els nous iMac disposen de pantalles panoràmiques de 20 i 24 polzades tancades en caixes d'alumini i vidre. Els processadors emprats per a aquestes noves màquines són els potents Core 2 Duo d'Intel, a freqüències de rellotge que oscil·len entre els 2 i els 2,8 GHz. Completen l'equip 1 GB. de memòria RAM (2 en el cas de la configuració amb més prestacions) i entre 250 i 500 GB. de disc dur. Els preus oscil·len entre els 1.199 i els 2.299 dòlars americans.

En tots els models de la gamma disposem de càmera web iSight incorporada, teclat d'alumini ultra-prim, i iLife'08 instal·lat a més del Mac OS X.

La caixa que guarda tots els components és una mica més prima que en els models anteriors d'iMac, guardant les mateixes formes que abans però amb alguns petits retocs estètics com el logotip de la poma mossegada en color negre enlloc de blanc. Recobrint la caixa d'alumini trobem la pantalla de vidre, que li dóna un efecte visual molt elegant a aquest ordinador.

La nova línia d'ordinadors ja es troba a la venda a l'Apple Store, en línia i a la mateixa web de la companyia de Steve Jobs.

Més anuncis de la companyia de Cupertino

Però Apple no només ha renovat la seva línia d'iMacs. Els paquets de programari iLife i iWork també han estat actualitzats amb la versió 08 de cadascun d'ells.

El nou iLife'08 inclou noves versions d'iPhoto i iMovie, essent aquest darrer el que més canvis experimenta dins del paquet. L'aplicació iWeb'08 inclou widgets com ara Google Maps que ajudaran als usuaris a crear llocs web més dinàmics.

La versió 08 d'iWork inclou noves versions de les aplicacions Pages i Keynote i introdueix una nova aplicació, Numbers, que és un full de càlcul.

El servei .Mac també ha estat posat al dia amb la introducció de Web Gallery, un espai en línia en el qual podrem penjar i intercanviar les nostres fotografies i vídeos directament des d'iLive'08. L'espai d'emmagatzematge del compte també ha estat ampliat a 10 GB. i s'ha millorat el servei .Mac Mail.

Més informació:

Apple
http://www.apple.com