dijous, d’agost 09, 2007

"DVD Jon" hackeja l'iPhone

Tot i que no ha aconseguit realitzar trucades amb ell, el hacker noruec l'ha pogut usar com a iPod i dispositiu WiFi sense haver-lo d'activar mitjançant iTunes.

En un post al seu weblog irònicament titulat "iPhone Independence Day", el hacker noruec Jon Lech Johansen, més conegut com a DVD Jon, anuncia haver aconseguit trencar la protecció que impedia l'ús de l'iPhone sense haver-lo activat abans amb el servei d'AT&T mitjançant el programari iTunes d'Apple. Aquest pas previ, el de l'activació, cal en condicions normals per tal de poder usar qualsevol funció de l'aparell.

Tot i això, Johansen no ha pogut obrir totes les funcions de l'iPhone, perdent la que dóna més sentit a aquest aparell: la capacitat d'usar-lo com a telèfon mòbil. El què ha aconseguit DVD Jon és poder usar el reproductor de música (és a dir, que es comporti com un iPod) i la connexió WiFi, amb la qual cosa l'iPhone es converteix en una mena de handheld enlloc d'un telèfon mòbil. Recordem que el sistema operatiu que equipa a aquesta petita meravella d'Apple és el Mac OS X en una versió reduïda però que disposa de compatibilitat TCP/IP i d'una versió també reduïda del navegador web Safari.

El jove noruec ha fet pública tota la informació i eines necessàries per a hackejar d'una forma fàcil i còmoda l'iPhone, amb el que els usuaris de fora dels Estats Units seran els més beneficiats en haver d'esperar diversos mesos abans que l'iPhone sigui llançat a Europa i Àsia. Almenys ara, qui el compri per eBay el podrà usar, malgrat que només parcialment. Johansen ha deixat a entendre que continua treballant per arribar a desbloquejar la resta de funcions del telèfon d'Apple, amb el què l'aparell hackejat podria arribar a ser completament funcional d'aquí a uns mesos.

El programari alliberat per Johansen està compilat per a Windows i consisteix en un servidor d'activació que supleix al d'AT&T. DVD Jon afirma que d'aquesta manera no es dóna informació personal a aquesta companyia telefònica, encara que dóna a entendre que donar-la-hi és el mateix que fer-ho a la NSA, una de les agències federals de seguretat dels Estats Units. També es troba a disposició dels internautes el codi font de l'aplicació i tota la documentació necessària.

Més informació:

iPhone Independence Day
http://nanocr.eu/2007/07/03/iphone-without-att/