dissabte, d’agost 11, 2007

VMware llança Fusion 1.0, el seu producte de virtualització per a Mac

Aquest programari s'uneix a Parallels al mercat, al qual farà la competència.

La plataforma Macintosh d'Apple ha hagut d'esperar fins al canvi de processador des de l'arquitectura PowerPC a l'Intel x86 per veure florir el mercat de la virtualització d'escriptori.

Primer fou Parallels de SWsoft i Parallels Inc. que portava la virtualització al territori Mac i ara, més d'un any després, és la coneguda VMware la que llança la seva solució per als ordinadors de la poma mossegada. Amb anterioritat a l'era Intel comptàvem amb VirtualPC (abans de la seva adquisició per Microsoft) i de solucions lliures com Qemu.

VMware Fusion 1.0 per a Mac OS X s'executa sobre Mac's amb processador Intel i requereix Mac OS X 10.4.9 o superior (la darrera versió llançada del sistema a l'espera de la 10.5 que ja ha estat anunciada), 512 MB. de RAM (recomanat 1 GB.) i 275 MB. en disc només per al programa -a banda del necessari per a les màquines virtuals-.

L'usuari que ja estigui treballant amb Windows en una altra màquina disposa d'un aplicatiu que li permet migrar fàcilment tota la configuració del seu ordinador basat en el sistema de Microsoft al nou Mac. VMware Converter Starter Edition transforma el nostre Windows en una imatge de màquina virtual preparada per a executar-se en VMware i, per tant, per migrar només haurem de copiar el fitxer generat al disc dur del nostre Apple Macintosh i executar la màquina virtual amb VMware Fusion.

En el cas de tenir ja instal·lat Windows en el nostre Mac gràcies a Boot Camp, Fusion detecta la partició i ens permet executar el sistema instal·lat dins de la màquina virtual.

Per als que necessitin córrer aplicacions gràfiques, el nou producte de VMware permet executar programari que necessiti de la versió 8.1 de les DirectX, amb el que podrem accedir a una bona quantitat de programes com ara jocs que fins ara no estaven disponibles per a Mac a causa de l'absència d'un port a aquesta plataforma.

Windows i Mac OS X units en l'execució de programes

Una de les funcionalitats més espectaculars i que sense cap mena de dubte serà més pràctica per als usuaris és Unity, que permet no haver d'executar les aplicacions del sistema operatiu de Microsoft tancades totes elles a la finestra de VMware i comptar amb dos sistemes executant-se en paral·lel, si no que podem córrer aquestes aplicacions al costat de les de Mac OS X, en paral·lel i sobre el mateix escriptori del Mac, cridant-les des del Dock. Integració màxima i possibilitat d'executar en el nostre Mac d'una forma transparent aplicacions que no existeixen per a aquesta plataforma propietària com són Microsoft Access, Autocad, o la majoria de jocs de Windows que no tenen el seu equivalent en Macintosh.

Altres funcionalitats

- Possibilitat de crear màquines virtuals amb suport per a processadors de múltiples nuclis gràcies a la tecnologia VMware Virtual SMP.
- Possibilitat d'executar sistemes operatius de 64 bits.
- Accés a maquinari del Mac com la videocàmera iSight o la unitat SuperDrive.
- Suport per més de 60 sistemes operatius i versions d'aquests, incloent-hi Windows (Vista i XP), Linux, Solaris o diversos sabors de BSD.
- Es poden emprar les màquines virtuals creades amb un PC executant VMware per a Windows o Linux, fet que ens dóna accés a la col·lecció de màquines virtuals realitzades per usuaris i certificades per la mateixa VMware en el Virtual Appliance Marketplace.

VMware Fusion 1.0 es pot adquirir des del mateix lloc web de VMware a un preu de 59,99 dòlars més suport per a diverses incidències.

Més informació:

VMware Fusion Overview, Run Windows on Mac, Virtual PC on Mac
http://www.vmware.com/products/fusion/