dissabte, de setembre 15, 2007

Apple baixa el preu de l'iPhone i Steve Jobs ha de donar explicacions davant dels usuaris

El model de 8 gigues baixa dels 599 als 399 dòlars per a aquesta propera temporada nadalenca. Les crítiques dels qui l'han comprat fins ara obliguen a Steve Jobs a dirigir una carta oberta explicant els motius d'aquesta baixada de preus.

El mateix Jobs ha reconegut haver rebut centenars de correus electrònics de posseïdors d'un iPhone que es queixen de la baixada de preu que s'ha produït justament dos mesos després del llançament comercial de l'esperat iPhone, el telèfon mòbil d'Apple que incorpora una revolucionària interfície basada en una pantalla multitàctil. Per a la majoria d'aquests usuaris, l'actitud d'Apple ha estat una burla i una forma de lucrar-se fàcilment podent posar el preu des del principi en 399 dòlars.

Jobs, naturalment, ha defensat l'actuació de la companyia que presideix mitjançant una sèrie d'arguments: en primer lloc, addueix que amb la baixada de preu l'iPhone serà accessible a una quantitat més gran de compradors, fet que redundarà en un benefici per als actuals usuaris de l'aparell i per a la companyia.

En segon lloc, el CEO d'Apple ha esgrimit l'argument típic en el sector tecnològic que els preus de les noves tecnologies estan en un procés continuat de caiguda; tot i que discutible si pot ser aplicable a aquest cas i en aquestes circumstàncies, això no deixa de ser veritat, doncs el que avui val un preu com a tecnologia innovadora, demà valdrà un altre d'inferior ja que es veurà sobrepassat per un altre tipus de tecnologies més eficients i avantguardistes, que al seu torn seran normalment més barates. Tot i això, 200 dòlars en amb prou feines dos mesos és una xifra que continua semblant exagerada...

Finalment, Jobs va afirmar que la companyia de Cupertino havia de compensar als primers compradors de l'iPhone amb alguna mesura concreta, que serà molt probablement un tiquet de descompte de 100 dòlars per a l'adquisició d'altres productes Apple a través de l'Apple Store. Novament, aquest sembla un moviment interessat orientat a generar més vendes i per tant més ingressos per a la marca de la poma mossegada.

Amb la baixada de preu del model de 8 Gb., Apple liquidarà les existències del model de 4 que ja no es fabricarà.

Paral·lelament, Apple ha revelat que els números l'acosten al milió d'iPhones venuts per abans de final de setembre, una xifra de rècord si tenim en compte que per ara només es ven a Nord-amèrica.

Més informació:

Nota de premsa d'Apple
http://www.apple.com/pr/library/2007/09/05iphone.html

Carta oberta de Steve Jobs als posseïdors actuals d'un iPhone
http://www.apple.com/hotnews/openiphoneletter/