dilluns, d’agost 06, 2007

Casio presenta noves càmeres fotogràfiques amb modes de captura per a YouTube i eBay

Serveis web marcant els estàndards per al maquinari? això és el que passa amb les noves càmeres Exilim de Casio, que disposen de modes optimitzats per a filmar vídeos i després penjar-los a YouTube i fotografies per a eBay.

Els serveis en línia de publicació i intercanvi de fotografies i vídeos, els que fan d'Internet una xarxa veritablement social, són cada dia més populars. Bona mostra d'això són fenòmens com Flickr i, sobretot, YouTube.

Aquesta darrera és un perfecte exemple de com treure-li partit a un servei gratuït per als usuaris però capitalitzat mitjançant publicitat i la signatura d'acords amb terceres parts per aportar els seus continguts a serveis i maquinari diversos. Tan bé ho han anat fent que va arribar el dia (l'octubre de l'any passat) en què el gegant d'Internet Google no es va poder resistir als seus encants i va acabar adquirint aquest servei que ara forma part del seu ampli catàleg d'aplicacions i serveis accessibles a través d'Internet.

Abans que Casio, Apple ja havia estat seduïda per YouTube, incloent accés als vídeos d'aquest servei en el seu set-top box Apple TV i en el seu revolucionari telèfon mòbil iPhone. Molts llocs web i entre ells també molts portals dels principals que hi ha a la Xarxa, empren el servei per publicar els vídeos que després pengen a les seves pàgines, ja que així disposen d'una interfície estandarditzada i no s'han d'estar barallant amb conversions de vídeo i la seva optimització. I el que més es té en compte és l'estalvi d'ample de banda, ja que la gran majoria d'aquesta càrrega passa als servidors de YouTube.

Per a les seves noves càmeres fotogràfiques de la coneguda sèrie Exilim, Casio ha arribat a un acord amb el proveïdor de vídeos en línia per a incloure modes de filmació de vídeo optimitzats per a la seva posterior publicació a YouTube. Es tracta concretament dels models EX-S880 (8.1 megapíxels) i EX-Z77 (7.2 megapíxels), que també proporcionen a l'usuari programes per pujar còmodament els vídeos gravats al nostre compte de YouTube.

Per al mode de gravació YouTube les càmeres Casio empren el còdec MPEG-4 H.264, utilitzat també àmpliament per Apple, i que proporciona una bona qualitat amb alta compressió a una resolució de 640x480 píxels i 30 frames per segon (fps). El programari inclòs amb aquestes càmeres permet pujar els vídeos a YouTube en dues passes molt simples.

Per als aparells d'aquestes sèries que es venguin als Estats Units, Casio inclou un mode de prendre imatges per al lloc web eBay. Les fotos fetes amb aquest mode es guarden en una carpeta especial per tal que es puguin distingir fàcilment al mitjà d'emmagatzematge o memòria de la càmera.

Més informació:

Nota de premsa de Casio
http://www.casio.com/news/content/FA697694-BE89-42B4-86B6-7C1A1C575A27/

Càmeres Casio Exilim
http://www.casio.com/products/Cameras/