dimarts, d’agost 07, 2007

LinuxDevices.com revela possibles detalls sobre el telèfon mòbil de Google

L'esperat GPhone podria funcionar amb Linux, ser distribuït a través d'Orange i T-Mobile i finançar les trucades i missatges de text mitjançant publicitat, amb el que serien gratuïtes per a l'usuari. Tot això segons informes no confirmats.

LinuxDevices.com és un conegut i prestigiós lloc web dedicat a donar notícies i continguts de creació pròpia sobre l'ús del sistema operatiu del pingüí en dispositius de mà i encastats com poden ser telèfons mòbils o PDA's.

Basant-se en les declaracions de Jennifer Tan -analista d'Anian Research, una filial de l'agència Reuters-, les quals al seu torn procedien de fonts no revelades i identificades com a "fonts de la indústria", "fonts dels Estats Units", "fonts de fabricants i proveïdors de components", LinuxDevices.com ha redactat un article en el qual revela algunes de les possibles claus i funcionalitats del GPhone, el futur telèfon de Google.

De fet, ni l'existència del mateix telèfon és un fet contrastat i admès per la pròpia companyia del cercador. La possible existència del GPhone es basa tan sols en unes declaracions de la presidenta de Google Espanya, en les quals se li "va escapar" que l'empresa per a la que treballa hauria estat treballant en interfícies per a telèfons mòbils i en un dispositiu d'aquest tipus. Fins i tot el nom de l'aparell, GPhone o Google Phone, és d'aplicació popular i sense cap base objectiva.

Segons la informació donada a conèixer per Tan, el GPhone executaria un sistema operatiu Linux sobre un xipset Edge de Texas Instruments, el qual no és 3G, pel que seria substituït per un xipset de Qualcomm veritablement 3G en un futur.

L'aspecte del GPhone podria recordar al seu torn a l'iPhone, el telèfon d'Apple, per tenir una gran pantalla sense gairebé botons.

El fabricant seria HTC, companyia coneguda pels seus propis terminals però també per haver estat treballant "a l'ombra" d'altres companyies, fabricant els seus terminals, com és el cas de Qtek. Els operadors que, en principi, serien els encarregats de distribuir-lo, serien T-Mobile i Orange.

Però sense cap mena de dubte, la revolució del GPhone vindria donada per la forma en com Google vol finançar les trucades. En comptes de ser l'usuari el qui pagui cada cop que penja el telèfon després d'haver realitzat una trucada, aquesta serà sufragada mitjançant la visualització de publicitat per part de l'usuari. És a dir, abans o després de fer la trucada, l'usuari veurà o sentirà a través del seu terminal un missatge publicitari, gràcies al qual la trucada li resultarà gratuïta. De fet, aquesta filosofia entra totalment en línia amb els productes que Google està oferint actualment al mercat.

Tan no va revelar de quina forma serà presentada aquesta publicitat a l'usuari, si es farà mitjançant veu com si d'un anunci radiofònic es tractés, si serà mitjançant vídeo a la pantalla del telèfon, o bé un missatge SMS/MMS.

Tot i que aquestes informacions no han estat confirmades de cap manera i, per tant, entren de ple en la categoria de rumor, el fet que hagin estat anunciades per una companyia analista associada a una empresa de prestigi com és l'agència Reuters, i que se n'hagi fet ressò d'elles un site com LinuxDevices, els dóna una certa credibilitat, encara que no hem d'abaixar la guàrdia i creure-nos-les a ulls clucs, doncs ja sabem que amb les empreses tecnològiques es pot esperar l'inesperat...

Més informació:

Article de LinuxDevices.com
http://www.linuxdevices.com/news/NS5441884477.html

Article original de Jennifer Tan a la memòria cau de Google (ha desaparegut de la seva localització original)
http://72.14.253.104/search?q=cache:FfuXO66_IRwJ:africa.reuters.com/instrument/gan.php%3Fi%3D23298624+Anian+research&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=us