dimecres, d’agost 01, 2007

Intel acusada de pràctiques monopolístiques per la Unió Europea

El fabricant de microxips ha estat acusat de forçar als seus clients a no comprar xips de la competència (especialment d'AMD) després d'anys d'investigacions per part de les autoritats reguladores.

Diversos rotatius en línia s'han fet ressò aquests darrers dies de la notícia. I és que sense arribar probablement a ser de la mateixa importància que el cèlebre cas que pels mateixos motius va enfrontar al govern del vell continent amb Microsoft, el present pot deixar una bona empremta al mercat. No és tampoc l'únic cas al qual s'haurà d'enfrontar Intel per aquests motius, ja que per al 2008 s'espera una causa legal que porta pendent d'ençà del 1999 als Estats Units pel mateix motiu i contra el mateix acusador.

Els càrrecs que se li imputen a Intel són simples: pressionar de forma il·legal als fabricants i ensambladors de PCs per a què signessin contractes d'exclusivitat amb la multinacional californiana a canvi de contraprestacions econòmiques.

AMD té bons motius per interposar aquesta demanda, ja que en els darrers resultats econòmics va demostrar tenir pèrdues malgrat la quota de mercat guanyada al seu més directe rival, degut especialment a l'empenta dels nous xips de múltiples nuclis fabricats per Intel i al gran èxit d'aquests en el mercat dels portàtils.

La nova arquitectura que AMD està acabant d'ultimar per a la seva propera generació de microxips (i que rep el nom en clau de Barcelona) juntament amb l'adquisició del fabricant de targes gràfiques ATI que ja està donant els seus fruits, fan un futur més prometedor que l'actual present per a aquesta companyia.