dijous, de juliol 26, 2007

Intel anuncia Pentium Extreme per a portàtils

L'arquitectura extrema és duta per la companyia californiana al segment dels portàtils i també ha aprofitat l'avinentesa per a presentar dos nous models de xips per a sobretaula.

La sèrie Extreme d'Intel és el que el seu nom promet: la tecnologia del microprocessador duta un pas més enllà, a l'extrem del rendiment. Quan amb prou feines es parlava de processadors de més d'un nucli, els primers Pentium Extreme mostraven quatre nuclis al sistema operatiu (dos reals i dos virtuals). Concebuts com un producte molt atractiu entre els aficionats més recalcitrants als videojocs (coneguts popularment com a gamers) i els amants del modding, proporcionen un rendiment espectacular a la màquina que els munta, especialment en tasques multimèdia.

Ara, Intel ha volgut dur aquesta arquitectura de processador als ordinadors portàtils amb el nou Core 2 Extreme Mobile, un xip de doble nucli preparat per oferir el màxim a entusiastes dels videojocs o amants de la multimèdia. L'Intel Core 2 Extreme X7800 és el primer exemplar d'aquesta nova sèrie de xips destinats al sector mòbil amb dos nuclis funcionant ambdós a 2,6 GHz. i funcionalitats especials destinades a l'estalvi d'energia quan la màquina funciona en bateria. Globalment, Intel afirma que aquests nous processadors ofereixen un 28% més de rendiment que la generació anterior.

Aquest anunci coincideix amb el primer aniversari de la introducció comercial dels primers processadors basats en la microarquitectura Intel Core, i la companyia californiana ha aprofitat l'avinentesa per a presentar nous xips per a màquines de sobretaula. El principal d'aquests nous processadors és l'Intel Core 2 Extreme QX6850, de quatre nuclis funcionant a 3,0 GHz. i 1333 MHz. de velocitat del bus frontal.

L'aparició en el mercat d'aquests nous xips es realitzarà aviat, durant aquest mateix mes o a principis d'agost. El model X7800 per a màquines portàtils tindrà un cost de 851 dòlars.

Més informació:

Nota de premsa d'Intel
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20070716corp_a.htm?iid=pr1_releasepri_20070716ar

Informació sobre els nous processadors Extreme per a ordinadors portàtils
http://www.intel.com/pressroom/kits/mobile/core2extreme/index.htm