dijous, de juliol 19, 2007

Microsoft presenta versió beta de Windows Live OneCare 2.0

Gestió unificada dels ordinadors de la xarxa local i utilitat de còpia de seguretat centralitzada, principals novetats d'aquesta nova versió.

Microsoft acaba d'anunciar la disponibilitat de la primera beta de Windows Live OneCare 2.0, el seu servei de seguretat en modalitat de lloguer que protegeix als usuaris enfront de malware en general (virus, spyware,...) i intrusions a l'ordinador (tallafocs) a més de permetre realitzar còpies de seguretat dels continguts.

Windows Live OneCare és un producte dirigit a l'usuari domèstic i a la petita empresa, pel què ha de fer un esforç d'adaptació als canvis en els entorns esmentats. I els vents actuals bufen en el sentit que a la majoria dels domicilis i negocis ja no hi ha només un ordinador, si no dos o fins i tot tres; moltes són les llars on es disposa d'un sobretaula compartit entre tota la família i un o diversos membres d'aquesta disposen a més del seu portàtil o una altra màquina de sobretaula a les seves habitacions.

La nova versió del servei de Microsoft no només proporciona eines per protegir les màquines de la xarxa domèstica o empresarial*, si no també gestionar-les de forma unificada, compartint recursos com ara impressores i assegurant la xarxa en global i no només cada ordinador de forma individual.

Seguint aquesta lògica, i més enfocat al negoci que a l'usuari final, disposem en aquesta beta del nou servei d'una utilitat de còpia de seguretat centralitzada, que ens permetrà realitzar una còpia del contingut de diversos PC's des d'una sola màquina, estalviant-nos la molèstia d'haver de realitzar aquesta tasca des de cada ordinador de forma individual.

Gràcies a la consola centralitzada, podrem comprovar en tot moment i des d'una sola màquina, l'estat de la seguretat en els diferents ordinadors que composen la nostra xarxa local. A més, i des de la utilitat de compartició d'impressores, podem fer que una impressora estigui disponible per a tota la xarxa d'una forma molt simple.

Finalment, Windows Live OneCare 2.0 també inclou utilitats per mantenir i millorar el rendiment del sistema operatiu, accelerant per exemple el temps que el sistema triga en carregar quan s'encén la màquina.

Com a afegit, els usuaris d'aquest servei també poden emmagatzemar les seves fotografies digitals en un disc dur virtual en els servidors de Windows Live, pagant un extra sobre el preu de OneCare 2.0 .

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/features/2007/jul07/07-12onecare.mspx

Weblog de Windows Live OneCare
http://windowsonecare.spaces.live.com/

Site de descàrrega de Live OneCare beta
http://get.live.com/betas/onecare_betas

* de fet, en la seva primera versió ja permet protegir fins a tres màquines de forma simultània.