dilluns, de juny 25, 2007

Safari 3 per a Windows: més d'un milió de descàrregues en dos dies

La gran demanda que s'havia generat al voltant d'un esperat i desitjat port del navegador web d'Apple per al sistema operatiu de Microsoft obté la seva resposta per part dels internautes.

En només dos dies, Safari 3 en la seva versió beta per a Windows ha registrat un total de més d'un milió de descàrregues, demostrant així que l'interès generat sobre que la companyia de Cupertino publiqués una versió del seu navegador web per al sistema de Microsoft no era debades.

En general, els desenvolupaments d'Apple sempre centren l'interès no només dels usuaris de la seva plataforma maquinari/programari, si no de tots els tecnoadictes del món (és una de les empreses de referència en el sector de les noves tecnologies i creadora de tendències), la premsa especialitzada i bona part dels usuaris habituals de tecnologia informàtica i electrònica.

No és estrany, per tant, que el nou Safari per a Windows hagi centrat l'atenció i les descàrregues dels internautes durant els dies immediatament posteriors a l'anunci de la seva publicació. De fet, i segons la mateixa Apple, en les primeres 48 hores de disponibilitat del programa es van superar el milió de descàrregues.

De moment, aquest programari es troba encara en fase beta, fet que no ha impedit el gran interès generat entre els usuaris. Per a la seva execució es requereix disposar d'un processador a 500 MHz., 256 MB. de RAM i Windows XP o Vista.

A despit de tot el què s'ha escrit, hi ha qui dubta de l'èxit de Safari per a Windows a llarg termini, argumentant que el gran nombre de descàrregues és fruit de la novetat, però en quant aquesta passi només els més fanàtics de la plataforma Macintosh seguiran amb Safari.

Per a aquest fenomen donen diverses raons, entre elles que ja en la plataforma Mac, Safari no té el 100% dels ordinadors, doncs hi ha un gran nombre d'usuaris del sistema operatiu d'Apple que en els seus Mac's empren Firefox, Camino o Opera. D'altra banda, Safari no és programari lliure i ni tan sols de codi obert, pel què li costarà molt reunir al seu voltant una comunitat activa d'usuaris "políticament implicats" en ell, al contrari del què s'esdevé en projectes com OpenOffice o Firefox.

Són motius i una expectació generada que només el temps durant els propers mesos dirà si Apple es pot comptar entre les empreses puixants en la guerra dels navegadors.

Més informació:

Nota de premsa d'Apple
http://www.apple.com/pr/library/2007/06/14safari.html