diumenge, de juny 17, 2007

VIA presenta una nova placa base mòbil ITX

L'especialista en plaques base ultrapetites per a ordinadors presenta ara un nou model enfocat al mercat dels ordinadors portàtils ultracompactes: la placa VIA NanoBook. Encara es troba en una fase de prototip però promet tancar tota la potència d'un ordinador de sobretaula en la mida d'un telèfon mòbil.

La nova placa base de VIA Technologies ha estat concebuda per donar ales al què la companyia de Taiwan ha anomenat PC2.0, un tipus de màquina més accessible, senzilla i connectada que les existents fins ara, i un terme que sense cap mena de dubte pren com a referència la tan esmentada Web 2.0 . El què ha permès aquesta transició ha estat la proliferació d'accessos de banda ampla i intel·ligència ubiqua, a més d'innovacions exponencials en el sector del maquinari, i la provisió de continguts, aplicacions completes, i serveis innovadors.

La nova ITX NanoBook és una placa base molt prima, més petita que una tarja de visita estàndard, que no només conté el silici per al ple funcionament de les aplicacions de PC x86, sinó que també inclou un xip CDMA, tot en una plataforma compacta i prou prima com per encaixar en un telèfon mòbil. Aquest prototip de només 75mm x 45mm ressalta l'habilitat de VIA per dissenyar unint eficiència energètica i integració.

"Això és només el principi. Considerem la miniaturització com una cosa que continua avançant, encara amb més àmplies barreges de funcionalitats que faran de l'ultra mobilitat la forma habitual de gaudir dels nostres continguts i les nostres comunicacions" va afirmar Wenchi Chen, President i CEO de VIA Technologies a la presentació de la ITX NanoBook en el marc del Fòrum Tecnològic 2007 de VIA celebrat en el Gran Hotel de Taipei (Taiwan) el passat 6 de juny.

L'UMD de disseny de referència VIA NanoBook cap a l'ultra mobilitat

L'ultra mobilitat és un dels nous mercats més excitants i que han emergit més ràpidament en els darrers 2 anys, gràcies a la mostra Computex Taipei 2007 que ensenya els darrers dispositius ultraportàtils (UMDs) amb l'objectiu de fer el món més portable. La plataforma ultramóvil de VIA, que comprèn un dels processadors C7-M ultra energèticament eficient i un xip de mitjans digitals mòbil, està reforçant aquest tipus de dispositius gràcies al seu complet rendiment x86 per a Internet i el rendiment digital de mitjans amb un baix consum per la durada de la bateria.

La plataforma ultramòbil de VIA, que ha guanyat el premi "Best IC" pel seu disseny a la fira Computex 2007 de Taipei, funciona amb el dispositiu O2 model OQO, que ha demostrat posant un vídeo, i també l'UMD de disseny de referència VIA NanoBook, presentat recentment, un petit "form factor" (literalment, factor forma, al qual podem considerar un disseny més petit que l'habitual) per a UMD dissenyat per a l'ús professional i personal. El VIA NanoBook fou mostrat durant la sessió d'obertura.

Col·laborant pel PC2

Amb l'objectiu d'arribar al PC2.0, els desenvolupadors de plataformes de silici, fabricants de dispositius, desenvolupadors d'aplicacions de programari, contingut i proveïdors de serveis de banda ampla, necessitaran treballar conjuntament per realitzar aquesta transició. En aquest punt, Chen va presentar a Shiao-Tung Chang, Vicepresident de Chunghwa Telecom, amb la qual VIA i Gigabyte han anunciat recentment una aliança estratègica a 3 . Chang ha emfatitzat la necessitat de col·laborar per l'èxit de l'estil de vida ultramòbil, i va revelar que el dispositiu central de Gigabyte, l'U60, ha estat venut en 20 minuts des de que l'oferta es va obrir en aquest mes. També va destacar el progrés de Chunghwa Telecom en connectar el país als serveis 3.5G, i com la col·laboració entre les tres parts s'ha dut a terme.

Més informació:

VIA NanoBook UMD Reference Design
http://www.via.com.tw/en/initiatives/spearhead/nanobook/

The VIA Technology Forum 2007: Ultra Mobility for the masses
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&ArticleID=526

Pàgina principal de VIA Technologies
http://www.via.com.tw