dilluns, de juny 25, 2007

Palm Foleo, ressuscita el format handheld

No gaire més gran que un ultraportable però amb el mateix format desplegable i amb teclat incorporat. Aquesta és la forma del nou Palm Foleo mobile companion, el nou dispositiu de Palm Inc. que reviu el format handheld.

Fins ara, Palm només havia fabricat PDA's en el format clàssic d'aquest aparell. Els teclats QWERTY introduïts en els seus dispositius eren o bé externs o bé en format compacte com el que podem veure en la darrera gamma d'iPaq dirigides al sector professional o en la gamma de Blackberry.

El nou Foleo torna alguns anys endarrere en la seva concepció sense que això vulgui dir un pas endarrere tecnològic. Tot i que es defineix com un subnotebook, la funcionalitat instant-on (encesa instantània) ens retorna a l'era en la qual van néixer i van florir els anomenats handhelds, ordinadors de butxaca amb un sistema operatiu de PDA i format de portàtil però més petits.

El sistema operatiu del nou Foleo es basa en Linux, quelcom normal si pensem que la base del futur Palm OS és, precisament, aquest mateix sistema més allò necessari per fer que les aplicacions Palm de tota la vida s'executin sobre el sistema del pingüí.

La concepció del Foleo és que sigui el que en anglès s'anomena un "companion", un company, i no com a ordinador autònom. El Foleo serà aquell ordinador lleuger que portem amb nosaltres quan hem de viatjar i necessitem quelcom menys voluminós, més lleuger i amb més bateria que un ordinador portàtil i, sobretot, que pugui començar a treballar de forma instantània.

Les aplicacions escollides per al seu ús amb Foleo són clàssiques: correu electrònic (Palm sembla donar-li molta importància a aquesta funció), processament de textos (probablement inclourà la suite ofimàtica de butxaca Documents To Go) i navegació per la web (inclou el programari d'Opera).

La interfície gràfica és clara i simple, seguint en la línia clàssica de Palm.

Pel què fa al maquinari, el Foleo es basa en un processador Intel PXA27x amb 256 MB. de memòria Flash interna, pantalla de 10,2" amb una resolució de 1024x600 i sortida de vídeo de 1024x768, connectivitat WiFi i Bluetooth. Com a mitjans d'emmagatzematge extern s'inclouen ranures SD i Compact Flash.

La sortida al mercat del Palm Foleo està prevista per a aquest estiu a un preu de 499 dòlars nord-americans, excessiu segons alguns analistes que consideren a aquesta màquina no prou potent per a la seva mida i funció de subnotebook, i no prou petit per a ser el company d'una PDA.

Més informació:

Pàgina web del Palm Foleo
http://www.palm.com/us/products/mobilecompanion/foleo/index.html

1 Comments:

At 15:43, Blogger Paco Rivière said...

Una interessant anàlisi!

http://www.palmcat.cat/

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home