dijous, de juny 28, 2007

Microsoft presenta la versió per a mòbils de MSN, encara que de moment només per als Estats Units

Ofereix els principals serveis de la versió per a ordinadors d'escriptori de MSN, entre els quals destaquen l'accés al nostre compte de Hotmail i de Messenger.

La companyia de Redmond ha presentat recentment la versió per a dispositius mòbils del seu portal MSN, dirigit en una primera fase només al públic nord-americà encara que gràcies a la ubiqüitat d'Internet serà consultable des de qualsevol telèfon o PDA del món.

Mobile MSN oferirà part dels serveis que el seu "germà gran" ofereix per a ordinadors de sobretaula, com són l'accés al correu electrònic de Hotmail, notícies d'actualitat, cerques a la Web, accés a mapes (geolocalització), o el servei de Messenger, el client de missatgeria instantània de Microsoft.

Aquest darrer, el servei de connexió a Messenger, és especialment interessant, doncs permet accedir al sistema de missatgeria instantània des d'un navegador web, el què ens permetrà accedir des de qualsevol telèfon* encara que no disposem d'un client instal·lat a aquest efecte.

Aquesta possibilitat és especialment interessant per als usuaris de sistemes operatius no-Microsoft per a dispositius mòbils, com són Symbian i Linux, ja que els canvis en el protocol de comunicacions de Messenger en el passat han obligat a anar actualitzant aquests clients, realitzats per empreses alienes a Microsoft ja que la companyia de Redmond no ofereix suport per a altres sistemes fora de les seves pròpies creacions derivades de Windows CE, el què al seu torn representava per als usuaris haver d'esperar a què sortís la nova versió del client, sense poder connectar-se durant aquest lapse de temps.

L'opció d'accés a Messenger funciona d'una forma semblant -comptant les limitacions pròpies del mitjà- a com ho fa Webmessenger en una màquina de sobretaula. De moment, es troba en fase beta encara que totalment funcional.

Entre els continguts proporcionats per terceres parts, hi podem trobar les notícies esportives de FOXSports.com, i és probable que aquestes aportacions s'ampliïn amb vista al futur. Les oportunitats per als anunciants també existeixen, mitjançant el programa adCenter.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/jun07/06-18MSNMobileLaunch08PR.mspx

Mobile MSN
http://mobile.msn.com/

* tot i això, he d'indicar que no he provat aquesta possibilitat amb tots els models de mòbil ni amb tots els navegadors existents al mercat, pel què no puc responsabilitzar-me si no funciona correctament en algun model i/o browser web.