dimarts, de juny 26, 2007

Apple TV i YouTube La nova forma d'entendre la televisió?

Gràcies a una actualització dels seus Apple TV, els usuaris podran gaudir aviat de tot el catàleg de vídeos disponibles a YouTube.

Diuen els experts que el present immediat i el futur del mitjà televisiu passen necessàriament per la seva interrelació amb la Xarxa de xarxes, sigui aquesta bona o dolenta. Fins i tot es nota a nivell de maquinari: els principals fabricants de material informàtic també comencen a ser-ho d'aparells receptors de televisió o set-top boxes. Serveis com ara Joost o YouTube converteixen Internet en una televisió a la carta per als usuaris. I és precisament amb aquest darrer servei amb el qual Apple ha signat per disposar de continguts en el seu nou Apple TV.

La disponibilitat dels vídeos de YouTube serà possible gràcies a una actualització de programari que, si en el moment en què aquestes línies vegin la llum no està disponible encara, ho estarà poc després. Des de la mateixa interfície de l'Apple TV podrem accedir al catàleg de vídeo de YouTube, inicialment una part d'ell que s'anirà incrementant durant aquests propers mesos fins aconseguir abastar-ne la seva totalitat.

Mitjançant l'ús del comandament a distància Apple Remote, podrem accedir a un apartat per a vídeos de YouTube disponible en la interfície d'usuari del nostre Apple TV (un cop actualitzat el firmware de l'aparell amb l'actualització abans esmentada).

Tot i que fins ara la descàrrega de vídeos de YouTube per passar-los després per un televisor era possible, no era un procés automatitzat: existeixen eines per a guardar els vídeos de YouTube -o d'altres serveis- en el disc dur, i targes que permeten connectar un ordinador al televisor, però de forma tan simple com la que propugna Apple (descarregar el vídeo i ja està) fins ara mai.

El pacte entre YouTube i Apple tampoc ens ha d'estranyar en absolut; al cap i a la fi, YouTube pertany a Google, i les relacions entre Apple i Google són més que bones, a més que l'acostament entre el gegant del vídeo en línia i el mestre dels continguts i la vida digital per una conjunció d'interessos és més que obvi.

La companyia de Steve Jobs ha aprofitat l'avinentesa per anunciar un nou model d'Apple TV amb disc dur de 160 Gigabytes.

Més informació:

Pàgina web de l'Apple TV
http://www.apple.com/es/appletv/

Nota de premsa d'Apple
http://www.apple.com/pr/library/2007/05/30appletv.html