dilluns, de maig 28, 2007

Gmail augmenta l'extensió dels fitxers adjunts fins als 20 megues per missatge

Ara la principal incògnita és saber quants serveis de correu electrònic gratuït de la competència acceptaran missatges procedents de Gmail amb adjunts per un total de 20 megabytes.

D'una forma oficialment silenciosa però que ha estat donada a conèixer per gran nombre de weblogs, Google ha duplicat la mida a la que poden arribar els fitxers adjunts als missatges de correu electrònic fins als 20 megabytes. Això significa que cada missatge que arribi a una bústia de Gmail podrà contenir fitxers adjunts que en total sumin fins a 20 megabytes i, de la mateixa manera, els usuaris del servei de correu gratuït de Google podran adjuntar arxius als seus missatges fins arribar al mateix pes.

Tal i com he comentat abans, no s'ha produït un anunci oficial al respecte, doncs Google s'ha limitat a modificar les pàgines d'ajuda del seu servei indicant que el límit dels adjunts és de 20 megabytes. La noticia ha saltat a través de diversos blogs ben relacionats amb la companyia del cercador i, a partir d'aquí, s'ha estès com la pólvora per la Xarxa de xarxes.

S'aconsella no apurar al màxim la nova capacitat

La majoria dels serveis de correu electrònic gratuïts i fins i tot molts dels de pagament no disposen de tan elevada permissivitat per a fitxers adjunts, tot i que podem trobar serveis que permeten fins a 50 megabytes per missatge, normalment de pagament.

Això em porta a recomanar que aquells lectors que disposin d'un compte de Gmail no apurin al màxim aquest espai disponible quan enviïn, doncs es podrien trobar amb el problema de què els seus missatges surten correctament cap a la bústia del destinatari però no hi entren per superar el límit més restrictiu d'aquesta darrera bústia. Allò recomanable és dividir el missatge de manera que creem diversos correus amb adjunts per un total d'uns 5 megues cadascun d'ells. D'aquesta manera ens estalviarem els problemes derivats de serveis en els quals la quota de recepció d'adjunts es troba més limitada.

Més informació:

Noticia original en el blog Google System
http://googlesystem.blogspot.com/2007/05/gmail-doubles-maximum-attachment-size.html

Pàgina FAQ (Frequently Asked Question) sobre la mida màxima dels adjunts al Gmail
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=8770