diumenge, de maig 13, 2007

Disponible la versió 2.0 del client de missatgeria instantània Pidgin, l'antic Gaim

La gran quantitat de xarxes a les quals es pot connectar és el gran atractiu d'aquest programa lliure.

Pdgin 2.0 es troba disponible per a plataformes GNU/Linux i Windows. Per a Mac OS X podem emprar el programari Adium, a la web del qual se'ns redirigeix des de la pàgina de Pidgin quan ens interessem en executar aquest client d'IM en el nostre Mac.

La quantitat de protocols amb els quals és compatible Pidgin és, simplement, espectacular: AiM, Jabber, Gadu-Gadu, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, Sametime, Yahoo!,... a més, podem connectar-nos a diferents comptes de diversos sistemes de forma simultània.

Algunes de les funcionalitats de les quals gaudirem en les diferents xarxes són la transferència d'arxius, missatges "d'away" (que indiquen que l'usuari no està en aquell moment davant de l'ordinador) i notificació de missatges nous. Aquestes funcionalitats poden augmentar amb l'ús de plugins.

Coincidint amb el llançament d'aquesta versió 2.0, els responsables del projecte han decidit canviar l'aspecte de la pàgina web, renovant també la imatge del programa i afegint-li una mascota: un simpàtic colom en referència al seu nou nom, ja que Pidgin s'assembla molt a pidgeon, colom en anglès.

A més de Pidgin, un client de missatgeria instantània en mode gràfic, també podem emprar Finch, que és l'equivalent en mode text oferint connectivitat a les mateixes xarxes.

Més informació:

Pàgina web de Pidgin
http://www.pidgin.im