dissabte, de maig 05, 2007

Windows Live Hotmail, el nou Hotmail de Microsoft

El nou servei presenta un semblança més gran amb l'Outlook, tot emprant AJAX per millorar la seva funcionalitat i interactivitat.

Microsoft renova el seu conegut servei de correu web gratuït, Hotmail, i li canvia el nom: Windows Live Hotmail. Aquest canvi obeeix a la reorganització dels serveis en línia de la companyia de Redmond sota la marca Live en la qual s'hi agrupen, per exemple, el cercador d'Internet (http://www.live.com) o el programa de missatgeria instantània Windows Live Messenger (anteriorment MSN Messenger).

El nou Windows Live Hotmail ofereix 2 gigabytes d'emmagatzematge, més que el què ofereix l'actual Hotmail, per així posar-se a l'alçada dels seus més rivals més immediats: el Gmail de Google, líder indiscutible en innovació entre els serveis de correu electrònic gratuït basats en correu web, i Yahoo! Mail.

La interfície d'usuari canvia, fent-se una mica menys recarregada però mantenint més o menys la disposició que fins ara presentava Hotmail, amb les carpetes de correu a la banda esquerra ocupant la major part de la finestra. En general, els detalls fan que Windows Live Hotmail s'assembli gràficament i pel què fa a funcionalitat una mica més a l'Outlook, el gestor de correu per a Windows de la mateixa Microsoft. Fins i tot, i com en el mateix Outlook, podem escollir entre veure o no veure una presentació prèvia del missatge abans d'obrir-lo, i si aquesta es mostrarà a la part inferior o en el lateral dret.

La nova interfície es podrà alternar amb un mode 'clàssic', més similar a l'actual Hotmail i l'objectiu del qual és facilitar l'accés al compte des de navegadors que per qüestions de compatibilitat no puguin mostrar correctament tots els elements de Windows Live Hotmail. S'ha informat que el servei serà totalment compatible amb Internet Explorer 5 o superior i Firefox 1.5 o superior, però que determinades funcionalitats no podran ser emprades amb Opera, Safari o altres navegadors.

Per a aquelles persones que prefereixin treballar amb la interfície nova, aquesta es basa en l'ús d'AJAX, una barreja de tecnologies web com poden ser HTML, fulles d'estil CSS o Javascript entre d'altres, i que juntes donen un poder d'interactivitat molt superior als llocs web. És la tecnologia de moda, i la major part dels serveis de correu electrònic gratuïts a través de correu web ja l'usen, com per exemple el popular Gmail.

La migració al nou servei de correu electrònic s'està realitzant de moment de forma voluntària, amb el què Microsoft pensa atreure a prop del 90% dels usuaris abans de fer efectiva la migració obligatòria, de la qual encara no se n'han donat dates definitives. El més probable és que variï segons el país en què es faci, ja que segons les meves dades, la migració ja s'ha completat a Bèlgica, Holanda i la Índia.

Per migrar el nostre compte, només haurem d'entrar a la nostra bústia de Hotmail i fer clic a l'etiqueta de color verd que ens ofereix aquesta possibilitat i que trobarem just a sota del logotip de Hotmail, a la banda superior esquerra de la finestra. Després, tan sols cal seguir les instruccions.