dimarts, de maig 29, 2007

Dell comença a oferir tres models d'ordinadors amb Linux preinstal·lat

La companyia texana ja està venent equips amb Ubuntu 7.04 preinstal·lat, tot i que només als Estats Units.

Tal i com havia promès, i després de què la setmana passada revelés els detalls tècnics de la seva oferta Linux, Dell s'ha convertit en el primer gran fabricant de maquinari en apostar pel sistema operatiu del pingüí, tot i que sense oferir-lo en igualtat de condicions amb el seu rival més directe, Windows.

L'oferta tampoc es produeix de la mateixa manera per a tots els clients de la multinacional nord-americana, doncs només els residents als Estats Units optaran a la compra d'un equip amb Ubuntu 7.04 preinstal·lada.

Tal i com es va dir la setmana passada, l'oferta Linux de Dell es restringeix als equips i perifèrics per als quals existeixen drivers estables. En concret, la companyia texana ha escollit els models XPS 410n i Dimension E520n com a equips de sobretaula i l'Inspiron E1505n com a model portàtil per canalitzar la seva oferta Linux, presentant uns preus molt assequibles per al mercat que comencen en els 599 dòlars.

El suport tècnic per al què és purament Linux anirà a càrrec de Canonical, mentre que el suport i resolució de dubtes relatius al maquinari serà dut a terme per la mateixa Dell, d'idèntica forma al què fan la majoria de fabricants i distribuïdors de maquinari amb Windows i Microsoft.

A tal efecte, Dell ha posat en línia un site dedicat específicament a Linux, en el qual els usuaris podran trobar tota mena d'informació tècnica a més de poder participar en fòrums i entrar en contacte amb la comunitat.

Més informació:

Entrada en el bloc de Dell sobre la seva oferta d'ordinadors amb Ubuntu 7.04
http://direct2dell.com/one2one/archive/2007/05/24/15994.aspx

Pàgina de Dell amb informació sobre les seves ofertes de codi lliure (Ubuntu i FreeDOS)
http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/ubuntu?c=us&cs=19&l=en&s=dhs

Pàgina sobre Linux de Dell
http://linux.dell.com/