dissabte, de març 24, 2007

Microsoft prediu l'explosió de la VoIP a l'empresa en un període de tres anys

La companyia de Bill Gates vol dotar a Office de funcions de veu sobre IP que li permetin obtenir una bona part d'aquest sucós pastís. El programari per fer-ho possible sortirà en versió beta a finals d'aquest mes.

La visió del futur de la VoIP per a Microsoft és que aquesta es basarà cada vegada més en programari i no tant en maquinari, el que convertirà al PC en una mena de centre de comunicacions per a la llar i, sobretot, per a l'empresa. I, naturalment, la companyia de Bill Gates es vol posicionar adequadament en aquest segment abans de què es produeixi la seva gran explosió, malgrat que empreses com ara Skype es troben actualment com a dominants per ser les pioneres. Així doncs, Microsoft haurà de lluitar contra els líders del sector, quelcom que no li és en absolut desconegut...

En una conferència dirigida als assistents de la VoiceCon Spring 2007 a principis d'aquest mes, Jeff Raikes (president de la divisió de negocis de Microsoft) va predir l'explosió de la veu sobre IP (VoIP) basada en programari en l'àmbit corporatiu en un període de tres anys, durant el qual el preu d'aquest tipus de solucions baixarà fins a la meitat del que costen actualment gràcies precisament a aquesta migració del maquinari al programari. En el mateix període, el nombre d'usuaris d'aquesta tecnologia es triplicarà.

L'estratègia de la companyia de Redmond passa per integrar serveis de VoIP en la seva suite ofimàtica Office. És el cas d'Office Communications Server 2007 i Office Communicator 2007, servidor i client de comunicacions unificades respectivament i que veuran la llum en forma de beta pública a finals d'aquest mes.

Aquestes eines de comunicacions es basen en un preu molt més baix respecte a les solucions de VoIP tradicionals basades en maquinari, gran qualitat en la comunicació (tant només en veu, com en veu i imatge en videoconferències) i la disponibilitat per a tota mena de dispositius (smartphones, PDA's, ordinadors,...).

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/mar07/03-06VoiceCon07PR.mspx