dimecres, de març 21, 2007

Xandros dóna a conèixer els primers detalls de la seva distribució de Linux per a servidors en versió 2.0

Un programari que permet el treball groupware entre usuaris d'OpenOffice i de l'Office de Microsoft, interessant novetat d'aquesta distro.

Xandros és l'hereva de la distribució creada per Corel i venuda en el 2001 que s'orienta a les màquines desktop (d'escriptori) mimetitzant en bona part l'aspecte d'un sistema Windows. A més d'aquesta, Xandros ha llançat també una altra distro orientada al terreny dels servidors, que és la que ens ocupa.

Per a la propera revisió de la seva versió Server, la 2.0, Xandros anuncia com a gran novetat i funcionalitat estrella el servei de col·laboració en línia proporcionat per O3Spaces i que permet als usuaris d'OpenOffice i Office col·laborar com si treballessin amb una sola suite "groupware". La companyia ho presenta –per a què ens fem una idea de per on van els trets- com l'alternativa i competència del Sharepoint Services de Microsoft.

O3Spaces és una companyia holandesa que produeix un programari comercial que permet el treball col·laboratiu des de les suites ofimàtiques OpenOffice i StarOffice emprant com a principal eina per a això un navegador web. Està disponible per a Linux, Windows i Solaris.

L'avantatge d'aquesta suite de col·laboració és que, a més d'intercanviar documents d'OpenOffice i treballar conjuntament entre diversos usuaris sobre ells, també és possible afegir al grup a usuaris de MS Office, amb el que podem crear grups de treball mixtos entre usuaris de Windows i Linux.

No s'han donat encara preus d'aquesta funcionalitat o si serà només un programari o també comptarà amb serveis en línia i, per tant, una quota de lloguer per aquest servei.

Més informació:

Nota de premsa de Xandros
http://www.xandros.com/news/press_releases/Xandros_Server_to_Provide_Enterprise-Grade_O3Spaces_OpenDocument_Collaboration.html