dijous, de març 15, 2007

Microsoft publica Service Pack 2 per a Windows Server 2003

Poques novetats destacables en un llançament que ha passat molt desapercebut.

Sense la pompa habitual d'altres llançaments (una discreció que últimament comença a ser quelcom habitual a la companyia de Redmond), Microsoft ha posat a disposició dels usuaris i administradors de sistemes el Service Pack 2 de Windows Server 2003, un paquet de programari que permet corregir errades existents en la darrera versió del seu sistema operatiu per a servidors, així com ampliar alguna de les seves funcionalitats.

Aquest SP2 està concebut com una actualització per a Windows Server 2003 R2, al seu torn una actualització del Server 2003 original que Microsoft va llançar al desembre del 2005. Tot i això, aquest SP2 s'instal·la tant sobre versions R2 del sistema com sobre la versió original.

Entre les novetats que podem trobar en aquest service pack destaquem:

- Microsoft Management Console (MMC) 3.0, que fa del procés de creació de directives (policy) de grups introduït en l'anterior service pack, quelcom més intuïtiu i senzill.
- Windows Deployment Services en substitució de Remote Installation Services per a la realització d'instal·lacions remotes del sistema (sense trobar-se davant de l'ordinador en el qual s'instal·laran ni tenir el DVD del sistema en el lector d'aquest).
- Scalable Networking Pack (SNP) permet escalar les xarxes corporatives (fer-les créixer i controlar aquest creixement en la direcció que vulguem) per fer front a les creixents demandes d'ample de banda per part d'algunes aplicacions concretes.
- El client de connexió a xarxes sense fils suporta ara autentificació WPA2.
- Inclou totes les actualitzacions de seguretat i pegats llançats fins avui.

Aquest service pack ja es pot descarregar per a la seva instal·lació o en format d'imatge ISO per gravar en CD o DVD per a les plataformes de 32 i 64 bits.

Més informació:

Pàgina web del Service Pack 2 per a Windows Server 2003
http://www.microsoft.com/technet/windowsserver/sp2.mspx