dimarts, de març 13, 2007

Dell pregunta als seus clients què és el que volen

El fabricant de maquinari nord-americà ha obert un lloc web en el qual els internautes poden deixar-li les seves peticions per a nous productes o idees que tinguin. D'aquesta manera, Dell pot conèixer de primera mà les inquietuds dels usuaris i les tendències del mercat.

IdeaStorm és el site que Dell dedica com a espai de contacte amb els seus clients i els que en el futur poden ser-ho. En ell, qualsevol internauta hi pot publicar una idea per a què sigui votada i discutida entre ell i la resta d'internautes i els mateixos treballadors i responsables de Dell.

Per publicar una idea o suggeriment, així com comentar un altre ja existent, el primer que hem de fer és registrar-nos com a usuari de la pàgina, per a la qual cosa només cal proporcionar un nom d'usuari, contrasenya i adreça de correu electrònic.

Entre les idees més populars que de moment han arribat a la pàgina de Dell hi trobem en primer lloc la sol·licitud de preinstal·lar en els ordinadors Dell alguna de les principals distribucions de Linux (Ubuntu, Fedora o openSUSE), una idea amb la qual Dell ha estat jugant des de fa temps i que de moment només s'ha atrevit a posar en pràctica en els seus servidors i ordinadors corporatius. I és que, des dels seus inicis, Dell ha estat molt implicada amb Microsoft, oferint sempre els sistemes operatius de la companyia de Bill Gates preinstal·lats en les seves màquines.

La companyia de Michael Dell ja ha estat notícia durant els darrers mesos per "flirtejar" amb la idea d'incloure Linux entre les seves opcions com a sistema operatiu per a màquines desktop o domèstiques, però de moment sense atrevir-se a passar el punt sense retorn de perdre el favor de Microsoft oferint als seus clients el sistema operatiu del pingüí.

La preinstal·lació de l'OpenOffice i de programari lliure en general és la segona petició de la llista. Els usuaris que l'han realitzat l'acompanyen d'una sèrie de programes lliures que, en el seu parer, Dell hauria d'incloure en els seus equips: Firefox, Thunderbird, GAIM, PDFCreator i GIMP entre d'altres.

En general, les opcions d'incloure programari lliure a les seves màquines, omplen les primeres posicions de la llista de peticions que els usuaris fan a Dell. La gran quantitat de vots que algunes d'aquestes tenen es deuen a campanyes que usen el boca-a-boca (o, més ben dit, el correu electrònic-a-correu electrònic...) per donar-les a conèixer i recollir suports, especialment entre la comunitat del programari lliure.

A partir d'ara caldrà veure quin cas fa Dell als resultats d'aquesta campanya i si realment es decanta per seguir les indicacions dels internautes.

Més informació:

Dell IdeaStorm
http://www.dellideastorm.com/