dimarts, de març 20, 2007

Microsoft uneix als jugadors de PC i de Xbox360

Un espai en línia comú i diversos jocs multiplataforma permetran als usuaris d'ambdues plataformes maquinari/programari jugar junts, una cosa mai vista fins ara.

Fins al 2007 les videoconsoles eren un món i els ordinadors un altre, i no es barrejaven. A partir d'aquest any, i de la mà de Microsoft, les coses canviaran, doncs la companyia de Redmond ha anunciat la propera entrada en funcionament d'un espai en línia comú per a les dues comunitats de jugadors, el que els permetrà interrelacionar-se, i de diversos jocs que estan destinats a ser els pioners pel què fa a jugabilitat creuada entre plataformes, i que permetrà a jugadors de PC jugar amb (o contra) usuaris de Xbox360.

La primera iniciativa consisteix en una extensió del servei Xbox LIVE a la plataforma Windows, un punt de trobada en línia que permet als usuaris connectats jugar en partides multijugador al costat de persones de tot el món, així com la descàrrega de continguts exclusius i l'accés a serveis. Xbox LIVE havia nascut el 2002 i, juntament amb la seva nova versió per a Xbox360, es trobaven fins ara disponibles només per a la plataforma de la videoconsola, però amb l'anunci de Microsoft aquest servei estarà disponible per als usuaris de PC a partir del 8 de maig, data en la qual es llançarà el primer joc que aprofita aquesta capacitat multiplataforma per unir a jugadors de PC i de Xbox: Halo 2.

A la seqüela de l'afalagat Halo li seguiran al juny Shadowrun i encara sense data concreta per a la seva sortida al mercat (malgrat que se sap que serà a finals de 2007), UNO també permetrà partides en plataformes creuades.

El servei Xbox LIVE té una versió gratuïta (Silver) i una altra de pagament (Gold), aquesta darrera a un preu de 49,95 dòlars l'any. Els usuaris de PC que es donin d'alta com a membres Silver no disposaran de la capacitat de joc en plataformes creuades, disponible només per als membres Gold, mentre que els usuaris de Xbox LIVE podran connectar-se des d'un PC de forma gratuïta amb el mateix gamertag i les seves mateixes preferències.

La segona iniciativa duta a terme per Microsoft per unir ambdues plataformes consisteix en el llançament dels jocs abans esmentats: Halo 2, la seqüela del popular títol produït per la mateixa Microsoft i que és un dels jocs estrella per a Xbox i, previsiblement, la seva segona part també ho serà per a Xbox 360. Halo 2 consisteix en un shoot-em-up (una cosa com ara "dispara a tothom") en primera persona ambientat en el futur. Shadowrun és un altre shoot-em-up en primera persona en el qual combinarem les armes més modernes amb la màgia antiga. Finalment, UNO és la versió electrònica d'un conegut joc de cartes.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft anunciant la versió dels serveis Live de Xbox per a Windows
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/mar07/03-14G4WandXboxLIVEPR.mspx