dissabte, de març 31, 2007

Hackegen el sistema operatiu de l'Apple TV per a què s'executi en un MacBook

L'"invent" manté tota la seva funcionalitat quan se'l canvia de maquinari.

Apple TV és un dels darrers dispositius presentats per la companyia de Cupertino, i consisteix en un ordinador molt simple i modificat, basat en un processador Intel i que executa una versió modificada del sistema operatiu de la companyia, el Mac OS X.

Aquesta circumstància, la compatibilitat a nivell de maquinari amb la resta de la gamma d'ordinadors Apple, ha estat aprofitat per un grup de hackers per portar aquest Mac OS X modificat a un ordinador de la gamma MacBook, una altra màquina de la casa Apple el maquinari de la qual és en essència idèntic al de l'Apple TV encara que molt més potent.

La funcionalitat que mostra la màquina és exactament la mateixa, permetent accedir als continguts emmagatzemats des d'altres ordinadors mitjançant el programari iTunes.

El mètode a seguir per aconseguir aquesta petita "proesa" tècnica és simple i es descriu a la mateixa pàgina: tan sols cal instal·lar un Mac OS X a la nostra màquina*, descarregar un pegat que ens proporciona el mateix grup de hackers, copiar el Finder de l'Apple TV en el nostre ordinador i retocar una sèrie de permisos.

Un cop realitzades totes aquestes passes simplement haurem de reiniciar la màquina amb la tecla alt polsada per tal de seleccionar la partició d'arrencada i d'aquesta forma poder arrencar des del sistema que acabem d'instal·lar.

La funcionalitat del nou sistema serà similar a l'oferta per l'entorn Media Center en Windows.

Més informació:

Apple TV Hacks
http://www.appletvhacks.net/

* podem fer-ho particionant el disc dur per a tenir un Mac OS X "normal" per treballar i el nostre Apple TV modificat per als continguts multimèdia.