dimecres, de febrer 21, 2007

Nokia presenta la tercera generació de la família Communicator

GPS integrat i vídeocamara per a vídeoconferencia, les novetats més destacables del nou membre de la família Communicator, l'E90.

El 3GSM 2007 de Barcelona, la fira de tecnologies mòbils més important del món, fou el marc escollit per la companyia finlandesa més internacional per presentar al successor de la prestigiosa dinastia Communicator, el Nokia E90.

Com en els anteriors exemplars de la gamma, l'aspecte extern d'aquest dispositiu és robust, elegant i en certa forma ascètic -si el comparem amb telèfons orientats al sector consum; no oblidem que estem davant d'un dispositiu d'ús clarament empresarial i corporatiu-. Pel que fa a prestacions, tenim com a principals:

- Telèfon quatribanda (850/900/1800/1900)
- Sistema operatiu Symbian OS 9.2 amb interfície d'usuari S60 edició 3.1
- Java MIDP 2.0
- Tarja de xarxa sense fils 802.11g (WiFi)
- Connector Mini USB que aprofita al màxim la velocitat de connexió del bus USB 2.0
- Bluetooth 2.0
- Connectivitat HSDPA (fins a 3,6 Mbps), WCDMA 2100 MHz. i GPRS/EGPRS
- GPS integrat
- Pantalla interior de 800x352 píxels amb capacitat per a 16 milions de colors. L'exterior compta amb 240x320 píxels i també suport per a 16 milions de colors.
- Com en tota la gamma Communicator, dos teclats: el telefònic, a l'exterior, i el qwerty a l'interior un cop aixecada la tapa que li dóna un aspecte d'ordinador ultraportàtil i també permet veure la pantalla interior.
- Inclou dues càmeres, una de fotos amb 3,2 megapíxels de resolució i una QCIF interior (situada al costat de la pantalla gran) per a vídeoconferencia.
- Sintonitzador de ràdio FM
- 128 MB. de memòria interna, expandible fins a 2 GB. gràcies a targes de memòria microSD
- Aplicacions incloses: navegador web, QuickOffice (capacitat per obrir, crear i modificar documents de Word, Excel i PowerPoint), mapes per a geolocalització, aplicacions de VoIP, i Nokia Office Tools 1.1 entre d'altres
- Capacitat per a llegir continguts (text-to-speech) i activació de comandes i funcions per veu.

Sense cap mena de dubte, el més interessant del nou Communicator E90 és la inclusió d'un servei de mapes per a geolocalització, en el que sembla serà una tendència que anirà a més entre els telèfons mòbils, ja siguin orientats al sector empresarial o al de l'usuari final. Bona prova d'això la tenim en l'iPhone d'Apple i el seu servei Google Maps inclòs, encara que a diferència d'aquest últim, l'E90 sí inclou GPS.

Més informació:

Nokia E90 Communicator
http://europe.nokia.com/A4346176