diumenge, de febrer 04, 2007

El 3GSM World Congress 2007 escalfa motors

Aquest esdeveniment es celebrarà a Barcelona del 12 al 15 de febrer, congregant als principals actors del sector de les telecomunicacions mòbils i generadors de continguts.

Per segon any consecutiu (té un contracte de deu), la capital catalana serà l'escenari escollit per la comunitat mundial de la telefonia mòbil per desembarcar amb tota la seva força mostrant els darrers avenços en el sector i deixant entreveure el que serà el seu futur a mitjà termini.

Un planter de luxe

Si hagués de comparar la magnitud de l'esdeveniment amb quelcom més mundà, em decantaria sense cap mena de dubte per un partit de futbol, i més referint-me a una ciutat que pateix una passió gairebé malaltissa per tal esport. La quantitat d'astres que brillen amb llum pròpia en el sector de la telefonia mòbil i que es congregaran a Barcelona podria arribar a eclipsar a Ronaldinho, Eto'o o Messi, o fins i tot al Reial Madrid de fa uns anys, els millors dels anomenats "galàctics"... llàstima que el comú dels mortals doni més atenció a aquest esport que a les noves tecnologies...

Per part de les operadores de telefonia, tindrem als representants de les primeres espases europees, com Arun Sarin (CEO de Vodafone), Rene Obermann (CEO de Deutsche Telecom/T-Mobile) o Sanjiv Ahuja (CEO del Grup Orange); entre els proveïdors d'equips s'hi comptaran a personatges destacats com Carl-Henric Svanberg (CEO d'Ericsson), Simon Beresford-Wylie (CEO designat de Nokia Siemens Networks), o Mike Zafirovski (president i CEO de Nortel Networks).

Entreteniment mòbil

Segons els organitzadors del congrés, el tema estrella d'aquest any serà l'oci mòbil. Si l'any passat es presentava com a gran novetat les emissions televisives per a telèfons mòbils, la tecnologia que ho permet sembla ja assentada i les experiències pilot superades, amb el que falta que es consolidi l'oferta, baixin els preus i el servei comenci a guanyar popularitat.

Els continguts de les xarxes mòbils i com els avenços tecnològics afecten, precisament, a aquestes xarxes, seran altres eixos fonamentals sobre els quals pivotarà el congrés.

Una de les iniciatives relacionades amb l'oci mòbil serà el lliurament de premis a cinc curtmetratges realitzats expressament per al seu visionat mitjançant dispositius mòbils en col·laboració amb el Sundance Film Festival de Robert Redford.

Quatre dies de festa

No només de tecnologia viu l'aficionat; durant la celebració de la fira, l'ambient nocturn barceloní es caldejarà amb les nombroses festes privades que algunes de les companyies presents a l'esdeveniment celebraran en coneguts locals i discoteques.

El 3GSM World Congress també suposa una important injecció econòmica per al sector hoteler i dels transports públics, especialment per als taxistes.

Més informació:

Pàgina web del 3GSM World Congress
http://www.3gsmworldcongress.com/