dilluns, de desembre 11, 2006

Microsoft llança Windows Vista per a clients de gran volum

Segons fonts de la companyia, la nova versió del sistema operatiu Windows és el llançament més important de la història de Microsoft. Els usuaris finals no podran gaudir-ne d'ell fins al 30 de gener.

Després d'un període de desenvolupament més dilatat del que és habitual, Microsoft per fi ha començat la comercialització de Windows Vista, el successor de Windows XP. La seva arribada es realitza en dues fases: de moment es ven només a grans clients que compren per volum, com ara distribuïdors de productes informàtics i grans empreses, i als subscriptors dels serveis MSDN i TechNet. La data de llançament per a la resta dels mortals és el 30 de gener de 2007.

Com no podia ser d'altra forma, Microsoft ha celebrat aquest llançament d'alta volada, i més tenint en compte que el sistema operatiu no ha vingut sol; la nova versió de la suite ofimàtica Office (que porta per numeral el 2007 corresponent a l'any que ha de començar d'aquí a poc) l'acompanya també en aquesta arribada en dues fases. L'acte principal va tenir lloc en el parquet del Nasdaq, el mercat de valors tecnològics de la borsa de Nova York, amb la presència de Steve Ballmer, CEO de Microsoft i cap visible de l'empresa després de l'anunci de què Bill Gates es retirava de forma progressiva.

Al costat de la presentació dels dos principals nous productes de la companyia, Ballmer també va presentar una trentena més de productes menors, entre els quals -i com a mostra- s'hi troben: Office Communications Server 2007, Office SharePoint Designer 2007, Office Groove i Groove Server 2007, o Forefront Client Security.

Més informació:

Windows Vista Home Page
http://www.microsoft.com/windowsvista/

Nota de premsa publicada per Microsoft sobre l'acte de presentació
http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/nov06/11-30NewDayPR.mspx