diumenge, de desembre 03, 2006

Apple es passa al format Tablet PC?

Rumors situen un producte similar de la companyia de Cupertino per a mitjans del 2007.

Els rumors sobre els futurs nous productes d'Apple han conviscut des de sempre amb la companyia cofundada i actualment dirigida per Steve Jobs. Això és degut en parts iguals al secretisme amb el qual treballa la companyia, ja que la major part de les vegades es desconeixen les seves investigacions fins que es presenta en societat el producte, i a la passió que desperta la companyia de la poma, de la qual podríem dir que és una de les poques grans de la informàtica (si no l'única) que compta amb autèntiques legions de "fans" que adoren les seves creacions.

Tot i que abunda la rumorologia, aquesta ha demostrat encertar algunes vegades, com en el cas del canvi de xips de la plataforma des dels PowerPC cap a l'arquitectura x86, el que va estar en fòrums de discussió en línia des d'un any abans que es produís l'anunci. En aquest sentit, la informació que avui els ofereixo és, almenys de moment, simplement un rumor.

El rotatiu en línia Smarthouse, dedicat a l'estil de vida digital, afirma en un article que investigadors d'Apple han construït un prototip funcional d'ordinador basat en la idea del Tablet PC. L'autor de l'article, David Richards, no revela les seves fonts ni dóna una lleugera idea de si poden ser internes a la companyia o bé d 'una de les empreses de Taiwan que serien subcontractades per a fabricar el producte, ja que després d'obtenir el prototip, Apple hauria anat amb ell a Taiwan per sol·licitar allà fins a tres companyies, el preu de la seva fabricació en sèrie.

Richards es basa també en què Apple ha obtingut al llarg d'aquest any diverses patents referides a pantalles tàctils, el que per a ell provaria també l'interès de la companyia de Cupertino en aquesta mena de dispositius.

Segons la rumorologia, aquest no seria l'únic aparell nou que Apple presentarà al llarg de l'any vinent; també s'especula amb un telèfon mòbil, l'iPhone, del qual s'està parlant i molt a Internet. Com és costum, Apple no deixa anar res sobre això.

Abans d'acabar, no vull despedir-me sense recordar que aquesta informació no deixa de ser un rumor sense confirmar, del qual n'informo aquí pel seu interès i perquè els principals mitjans de comunicació en línia especialitzats se n'estan fent ressò.

Més informació:

Notícies publicades per Smarthouse sobre el possible Tablet PC d'Apple
http://www.smarthouse.com.au/Automation/Display_Panels?Article=/Automation/Display%20Panels/G5H6M5K7
http://www.smarthouse.com.au/Automation/Display_Panels?Article=/Automation/Display%20Panels/H9R6N2M2