divendres, de desembre 08, 2006

Microsoft entra en competència directa amb Adobe

Expression Studio pot ser entès com una amenaça a les eines d'Adobe per a la creació de llocs web i disseny en general.

Amb l'adquisició de Macromedia, Adobe es va convertir en un autèntic "monstre" (en el bon sentit de la paraula) d'Internet, doncs la companyia adquirida disposava de productes com Dreamweaver (editor professional de llocs web), Authorware (eina per a la creació d'aplicacions) i el popular format d'animacions Flash, l'ús a Internet del qual és molt ampli per a la creació de presentacions de pàgines web i bàners publicitaris entre d'altres usos. Aquesta sèrie d'aplicacions s'afegien en el moment de la fusió d'Adobe i Macromedia amb el programari de la primera, com l'Acrobat Reader o el Photoshop.

No podia passar gaire temps abans que Microsoft (que ha emprat el format Flash a la seva pròpia pàgina web) decidís "enfrontar-se" a Adobe en el seu mateix terreny, i per a això ha creat una família d'eines sota la denominació Expression orientada als professionals que han de desenvolupar un treball creatiu.

El primer representant d'aquesta família és Expression Web, com el seu nom indica una eina per al disseny de llocs web, i del qual ja en podem descarregar una demo o comprar el producte des de la seva pàgina. La resta de productes de la família Expression previstos inicialment i que veuran la llum més endavant són Expression Blend (treball en grup), Expression Design (dibuix i disseny gràfic) i Expression Media (organització i classificació de mitjans digitals). El conjunt de totes aquestes eines es coneix com a Expression Studio, i integrat serà posat a la venda a mitjans de 2007.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft anunciant el nou Expression Studio i la seva plataforma d'eines
http://www.microsoft.com/presspass/features/2006/dec06/12-04expression.mspx

Pàgina web de la plataforma Expression
http://www.microsoft.com/products/expression/en/default.mspx