dimecres, de novembre 29, 2006

Microsoft llança el cercador Live.com

Personalització, senzillesa i potència, les claus del nou cercador de Microsoft amb el qual aquesta companyia farà la competència al totpoderós Google.

Microsoft ha llançat el nou cercador Live.com a 47 països de forma simultània després d'una fase de proves. Live.com, l'evolució de MSN Search, suposa una de les apostes més ambicioses de Microsoft, permetent, als més de 465 milions d'usuaris únics mensuals de MSN.com, gaudir del nou cercador.

Amb un disseny en principi simple i minimalista -molt semblant en idea al què ofereix Google amb la seva eina de recerca-, la pàgina Live.com es pot convertir en la pàgina d'inici de l'usuari ja que al cercador se li poden afegir altres elements, personalitzant aquesta pàgina per a cada usuari en particular, que d'aquesta forma es contrueix un autèntic portal a mida.

Entre les opcions de personalització trobem la possibilitat d'afegir notícies, informacions esportives, o petites aplicacions (gadgets) que amplien les funcionalitats de la web.

Els resultats de les cerques també poden ser personalitzats al màxim, doncs a banda de les opcions ja habituals en altres cercadors de trobar només les imatges que corresponguin als termes introduïts, les notícies corresponents i la pròpia web, s'hi afegeix:

- Creació de macros per, al seu torn, crear un cercador específic d'un tema. Aquestes macros poden ser desades i compartides amb la resta dels internautes, de manera que podríem arribar a considerar Live.com un "metacercador" per a crear les nostres pròpies eines de recerca.

- Recerca acadèmica. Ens permet buscar entre llibres de caràcter científic.

- RSS: podem cercar per paraules clau entre "feeds" RSS i weblogs.

Live.com ofereix la possibilitat de configurar la quantitat d'informació que volem veure de cada cerca així com la mida de les imatges. Per a més comoditat i senzillesa, Live.com posseeix scroll infinit, cosa que significa que ja no cal canviar de pàgina per veure els resultats, tot es mostra en una sola pàgina.

Paral·lelament al llançament de Live.com també s'ha publicat la nova versió de la barra d'eines que facilita l'accés al cercador a més d'altres funcionalitats, i que es va donar a conèixer amb els ara ja antics serveis de MSN. Aquesta barra es pot descarregar des de

Windows Live Toolbar
http://toolbar.live.com/

Més informació:

Windows Live
http://www.live.com