dijous, de novembre 30, 2006

Llançat Opera Mini 3.0

Inclou lector de feeds RSS i facilitats per a la publicació de fotografies a Internet, constituint l'opció més completa de navegador web existent avui dia per a telèfons mòbils no-smartphones.

Opera Soft ha anunciat el llançament de la versió 3.0 del seu navegador web per a telèfons mòbils Opera Mini. Aquest browser està pensat per portar la web a telèfons que no inclouen per defecte un navegador d'aquest tipus, pel què en teoria no poden navegar.

El funcionament d'Opera Mini és simple: les pàgines no es descarreguen directament des del servidor, si no que hi ha un pas intermedi a través dels servidors d'Opera que comprimeix i prepara el contingut per a la seva visualització a la pantalla del telèfon, ja que aquesta moltes vegades és massa petita per a la correcta visualització de la pàgina que consultem. Aquesta forma de treballar també permet que aquells usuaris que paguen pels kilobytes transferits redueixin una mica la seva factura.

Opera Mini està construït en Java, pel què per a la seva execució caldrà disposar d'un terminal de telèfon capaç de córrer aplicacions escrites en aquest llenguatge de programació. Afortunadament, avui en dia són pocs els telèfons que no compatibles amb aquest estàndard de facto que és Java.

La versió 3.0 del navegador d'Opera per a telèfons mòbils ha estat enfocada al què la mateixa Opera anomena "xarxa social", i que podríem identificar amb la Web 2.0 i els seus serveis; així, la interactivitat i l'ús de més serveis col·laterals a la web són les seves característiques principals.

Inclou lector de "feeds" RSS, una tecnologia que està deixant enrere el seu gran "boom" per passar a ser quelcom més quotidià i emprat cada cop per més usuaris finals. Amb Opera Mini ens podem subscriure a canals RSS el contingut dels quals serà actualitzat cada vegada que ens connectem a Internet des del telèfon.

La inclusió d'una càmera de fotos al telèfon va deixar de ser un element innovador ja fa temps, i és una facilitat que els usuaris s'han acostumat a usar. Tot i això, el destí final de les fotografies encara sol ser morir en el mateix telèfon o bé sortir d'ell a través de la sincronització amb un ordinador. Opera Mini 3.0 porta un pas més enllà el tractament d'imatges facilitant la seva publicació a la web mitjançant l'ús d'un weblog.

Altres funcionalitats disponibles a l'Opera Mini 3.0 són:

- Els menús d'opcions de les pàgines web es "col·lapsen" per a què no ocupin espai i no obliguin l'usuari a realitzar scroll a través de la pantalla. Quan ens interessi, podem desplegar el menú i escollir entre les seves múltiples opcions.
- Suport per a connexions segures, de forma que podem treballar amb el nostre banc en línia.
- Més velocitat de descàrrega de les pàgines en mantenir oberta la connexió amb els servidors d'Opera que realitzen la compressió, eliminant així les reconexiones en una sola sessió de navegació.

La descàrrega d'Opera Mini pot realitzar-se directament des del telèfon mòbil amb la simple visita a una adreça web i la introducció del nostre número de telèfon incloent el prefix corresponent al país on el tinguem donat d'alta.

Més informació:

Opera Mini
http://www.operamini.com/