dilluns, de desembre 11, 2006

Mandriva Flash, l'escriptori 3D a la butxaca

Aquest nou producte de Mandriva ens permet endur-nos el nostre sistema operatiu en una clau USB per poder-lo usar-lo en qualsevol ordinador.

Des de sempre que el somni del món de la informàtica és la ubiqüitat, entenent aquesta com el fet de poder treballar amb el nostre escriptori i els nostres documents a qualsevol lloc del món. Això s'ha aconseguit mitjançant diverses tecnologies com les xarxes locals, els escriptoris remots, els ordinadors portàtils o les PDAs. La iniciativa de Mandriva és una nova aportació, malgrat que la tecnologia emprada no és nova i, de fet, abans de l'aparició d'aquest producte ja podíem dur el nostre escriptori Linux amb nosaltres ja fos en un CD-ROM, DVD o clau USB. Tot i això, aquesta companyia és la primera entre les grans que aposta decididament per aquest tipus d'informàtica mòbil.

La clau USB de Mandriva disposa d'un total de 2 Gb. d'emmagatzematge, dels quals un queda per a emmagatzemar dades i la resta per al sistema operatiu. Les funcionalitats de la distribució Linux incloses són gairebé les mateixes que la versió de Mandriva en CD o DVD per a instal·lació a l'ordinador, amb el desktop 3D al capdavant.

Altres funcionalitats incloses són:

- Localitzacions idiomàtiques en anglès, espanyol, italià, francès, portuguès i alemany entre d'altres
- kernel 2.6.17
- KDE 3.5.4
- Firefox 1.5.0.6
- OpenOffice 2.0.3
- The GIMP 2.3.10
- K3b 0.12.17
- Flash Player 7.0.68
- RealPlayer 10.0.8.805

El preu de la clau USB inclosa la distribució preinstal·lada és de 59 Euros i es pot adquirir en línia a través del propi site de Mandriva.

Mas informació:

Flash - Mandriva Linux
http://www.mandriva.com/en/linux/2007/flash