dijous, de novembre 09, 2006

VMware llança un programa de certificació de Virtual Appliances

Aquest programa servirà per a crear màquines virtuals que es puguin vendre en el VMware Virtual Appliance Marketplace, un lloc de nova creació en el qual s'hi concentren les màquines virtuals "pre-fabricades".

VMware, companyia coneguda per les seves solucions de virtualització, ha encetat un programa de certificació del què anomena Virtual Appliances (literalment, Aplicacions Virtuals). Aquestes appliances consisteixen en màquines virtuals pre-construïdes, i que es poden descarregar des de la Web per al seu ús posterior per part de qualsevol usuari.

Gràcies a aquest nou programa de certificació, els usuaris de les appliances podran gaudir de màquines virtuals especialment optimitzades per al seu funcionament en l'entorn virtual de VMware, condició garantida mitjançant el segell corresponent.

Les utilitats candidates a la certificació hauran de passar una bateria de tests per assegurar el seu correcte funcionament sobre els productes de VMware, a més d'incloure la documentació necessària i adequada per a la seva instal·lació i ús. Les màquines virtuals certificades mitjançant aquest programa gaudiran de promoció i venda per part de VMware.

Bàsicament, els criteris per a la certificació són els següents:

1.- Compleix bones pràctiques. Permet assegurar que l'usuari està executant un sistema virtualitzat que sigui compatible amb tots els productes de VMware.
2.- Proporciona un entorn de computació segur. Disposa dels darrers pegats de seguretat i no exposa el sistema sobre el qual s'executa a cap malware.
3.- Proporciona una documentació completa.

L'encarregat d'estendre els segells de certificació serà el VMware Certification Lab, per el què els candidats hauran de remetre els seus projectes a la pròpia VMware per a què passin la bateria de tests.

Juntament amb l'anunci del programa de certificació, també s'ha presentat el VMware Virtual Appliance Marketplace, un lloc web en el qual s'hi concentren totes les aplicacions virtuals certificades entre les quals podrà seleccionar l'usuari. Algunes de les appliances podran ser de pagament i d'altres gratuïtes.

Ja hi ha disponibles algunes màquines virtuals certificades, proporcionades per empreses que amb elles ofereixen el què en molts casos seria possible mitjançant un maquinari i programari específics, com poden ser funcions de firewall o servidor de comunicacions.

Més informació:

Programa de certificació de màquines virtuals de VMware
http://www.vmware.com/vmtn/appliances/certification.html

VMTN - Virtual Appliance Marketplace
http://www.vmware.com/vmtn/appliances/

Nota de premsa
http://www.vmware.com/news/releases/virtual_appliances.html